exac#20
"A zsebradio sem mukodik ado-vevokent. Ha valakinek passziv gps vevoje van, akkor az nem fog semmilyen jelet kisugarozni."
egyszer meg kéne mérni hogy mennyire passzív a GPS... már mindenféle mendemondákat hallottam.
"A galileot pedig ketfelekeppen lehetne sikerre vinni:
-minden eu tagallam hadseregenel kotelezove tenni
-minden eu-s autoba kotelezoen beepittetni egy menetiroval kiegeszitve"
"Az elso gondoskodna arrol, hogy a rendszer mukodjon a masodik pedig egyfajta adokent behozna a koltsegeket. "
Az első elég lenne
"(es megszunnenek a gyorshajtasok is, mivel a rendszer gsm halozaton jelenthetne ha valaki az adott korzetben gyorsabban megy mint a megadott ertek, plusz minden lopott auto kovetheto lenne) Az automata autok megjeleneserol mar ne is beszeljunk. (jelenleg a gps ehhez tul pontatlan) "
Szerintem Te lennél az első aki megátkozná a rendszert ha így lenne. Vagy nincs autód és még soha nem rohantál sehova. Gondolj bele. Mész hazafelé. Feleségednek és kislányodnak megígérted hogy hazaérsz 7re mert szülinap van. Előtted a nyílegyenes út, zsaru, forgalom sehol, nem lépnél te is neki? Dehogynem. Rögtön telefonálna is a kocsid, meglenne a szülinapi "meglepi". Már előttem vannak azok a vírusok, amik a fedélzeti számítógépet fertőzik meg, és veszik rá a kocsit, hogy ha kell, ha nem kell, telefonáljon, vagy jelentsen lopást. LOL
A lopott autó követése mellett pedig tökéletesen követhetővé válnál te is. Totális kontroll.
Amúgy már most is követnek. Szoktál bankkártyával fizetni? A bank pontosan tudja az útvonaladat. Tudja hogy melyik benzinkutaknál fizettél, melyik bevásárlóközpontban vásároltál, sőt azt is hogy mit. Autopályamatricát veszel. GPS nélkül is elég követhető már az ember. Sőt. Van mobilod? A szolgáltató pár m-re pontosan megmondja hogy hol vagy, melyik cella melyik részén.
Jóhogy nem egy aktív GPS-GSM chipet akarunk a bőrünk alá lövetni...