Wittgen#23
én kb 18-19 hónapja vettem az athlon64-emet, ház+táp+alaplap+proci+venti+vinyó+dvd író+vid.kari+memória, ez fájt kb 120 ropiba nekem, a régi thunderbird procis gépemet pedig megkapta öcsém, hogy koleszban legyen neki vmi (úgyis csak wc3 és heroes3 gémekkel nyomul).
Annyit tettem csak, hogy fél éve olcsóért beletettem egy x800gto-t, eddig minden progival simán tudtam nyomulni, amivel akartam. Jó, persze pl R6:Las Vegast nem tudtam megnézni sem, mert nem shader 3.0-ás a kártya, de leszarom.
A lényeg, hogy ebbe a konfigma kevés ráfordítással (itt számolok azzal, hogy a procit és a vid.karit el tudom passzolni jó pénzért még így használtan is) egy x2-es procit és egy x1950pro-t bele tudok gyömöszölni+1Gb ram a másik mellé és egy komoly játékgépem van újra.
Jó, persze, lehet hogy most mondják páran, hogy a STALKER v. Supreme Com. very high+8x élsimítás mellett az igazi, aki nem így játszik bekaphatja, de az a helyzet, hogy játék közben, főleg ha multizok is, oltárira nem érdekel hogy most high def shadow vagy shadow off, esetleg nem látom az ellenfél zokniján a garfieldes logót.
Meglátásom szerinte egy ilyen konfigot jó áron el lehet majd adni egyben 1,5 év múlva bárki olyannak, aki nem akar vagyonokat fizetni, de szeretne egy játékgépet, mégha a 2008-as játékok nem is futnak, csak mediumban.
Eddig mindig úgy történ a fejlesztés, hogy 1-2 alkatrész kicseréltem, aztán vettem egy teljesen új konfigot húgyér-szarér, mert Mo.-on bármikor hozzá lehet jutni olcsó alkatrészekhez, olyanokhoz, amire még 1-2 év garanciát is vállalnak.
A lényeg: soha nem veszem meg a legújabb fejlesztéseket, mert olyan mintha minden évben új autót vennél. Annyit zuhan az 1 év alatt az ára (kocsinál a használtság miatt), hogy a veszteség nem éri meg a haszon (pl very highban nyomulok a tenoristák ellen) élvezetét.