Nem igazán szoktam fórumozni Ubuntu által vázolt "okostojások" miatt. Mert ha ne adj isten kénytelen beísmerni, h nem neki van igaza akkor jön az alpári stílus.
A Commodore viszont nekem a SZÁMÍTÓGÉP volt. Hát meg is figyeltem egy folyamatosan ismétlődö amihez ragaszkodtak rendesen (na nem akarattal).
Robbant a C-16, meghülyült sokezer gyerek, kell egy ilyen. Eredménye mindenkinek egyértelmű.
Jött a fejlesztés - Plus 4. Num paddal, szövegszerkesztővel, egyébbel. Nem vagyok meggyőzve hogy rengeteg irodában ott figyelt, neadj isten használták is.
De ugye mint jó visszatért a nullához és összerakott egy GÉP-et. C=64. Ehhez hál isten jött egy kiegészítő az 1541es floppy drive. Addigra épp csétcsavarozta vagy a magnó fejét vagy a kezét:D
Ez szép is jó is de az előző hibálya nem érintette anyagilag ezért nem is figyelt rá.
Kidobta a "nagy"testvért a 128at. Totális fejlesztés. Fizikailag is. 2Mhz-es proci ( le kellett lassítani a 64cuccok futtatásához. 99%ban kompatibilitás, hírdették.
Hát persze , h az 1% fog bekavarni. Mer ugye ha meghalja a gamer nem megy minden játék rendesen nem lesz túl lelkes.
Mivel ez a szösszenet az átalagfelhasználó gépeiről szól lesz szíves nem fírtatni senki az A-1000 - 4000es sorozatokat.
És jön számomra legkedvesebb gép az Amíga 500. Wörkbench, Amiga OS. Ezek meg mik :D Beépitett 1.44es meghajtó, nagyobb felbontás, több szín, 4 hangszín. És megjelentek a hobbiprogramozók
Demosceen versenyek, lemezújságok egyebek. Az egér se maradjon ki. Egypár elvérzett holmi settlersek alkalmával:)
De hű maradt önmagához jött az 500 plus. Új alaplap, alapból 1M ram, javított 2.0 kernel. Az 500as játékok mégse nagyon szerették az új cuccot. Ismerős, nem? :)
Érdekességképp volt még egy leváltója a c=64nek A-600asként, RF modulátorral. Csak nemigazán győződtek meg a vásárlók, hogy nekik arra szükségük van.
Az A500 is megkapta a plus alaplapját csak a plus funkcióját nem épitették be. Nem is értem miért.
A 1200ért már csak a szívem fájt kicsit magas ára miatt.és elkezdődött vele a haláltusa is. Értelmetlen fejlesztések, más piacok bepróbálása és a pc.
Vki említette, hogy talán konzolként.. Ott is megbukott szépreményű nulla fejlesztésű CD32-vel.
Nos eddig ugye fejlesztett, próbálkozott. Ezek a pc-ből Commodore-e emberkék tipikusan addig próbálkoznak egy eléggé elterjedt márkával, logoval amíg van benne egy fillér is.
Itt már nem számít mit tett le az asztalnukr, miért szerettük. Hátha vki megveszi a xart is mert C logó van rajta.
Véleményem: SZÉGYEN
Ha netán pontosak az adatok elnézést, így emlékszem