Tyberius#29
Jó, rendben, nagyjából egyetértek Veled, én nem is állítottam, hogy a Scrubs rentábilis vagy népszerű lenne itthon, csupán Magyarországra jellemzőnek tartom, hogy a Scrubs nem jó a hazai közönségnek, a GA meg igen. És okés, rendben, nem koppintás, csupán elég sok elemet átvettek, kezdve természetesen a kórházi környezettel. Ehhez tudni érdemes egyébként, hogy az ABC eredetileg nemet mondott a Scrubs-ra, és gondolom utólag szívták a fogukat rendesen, hogy az NBC sikerre vitte a sorozatot, ezért akarhattak később ők is kórházsorozatot csinálni.
Ami meg a két sorozat közötti hasonlóságot illeti: Christina Bambinak szólítja George-ot - a Scrubsban Carla nevezte JD-t Bambinak már az első epizódtól.
A zenék használata - emléxem, valamelyik (online vagy offline) magazin meg is dicsérte ezért a GA-t, külön kiemelve, hogy az egyik epizódban a Fray: How to save a life c. számát használták. Ami mellesleg már a Scrubs-ban is megtörtént, mégpedig az egyik legjobb drámai (tragikus) epizódban (My Lunch).
A menza, mint a karakterek közötti interakció színhelye (más sorozatokban, úgy tudom, ez inkább az orvosi pihenő szokott lenni).
A kórház és a tipikus amerikai középiskola állandó összehasonlítása.
Az epizódokat nyitó és záró belső monológok.
Szóval nem lehet letagadni, hogy igenis vannak azonosságok a két sorozat között, és hogy elég egyértelmű, melyik koppintotta melyiket, tekintve, hogy a Scrubs 3 évaddal korábban kezdődött :)