• kvp
    #22
    "2. csak az okostelókról van szó (netkapcsolat, e-mailezés...)"

    Egy buta telefon is kepes lehet szinte mindenre. A sony-ericsson t290-ben is alapbol van webeleres, email, modem, stb. viszont sajat egyedi firmware-je van, a regi ericsson t sorozatu telefonok (pl. t20) tovabbfejlesztett firmware-je. (egy par helyen el is felejtettek kicserelni a regi checkbox grafikat az uj valtozatra :-) )

    "Volt egyszer egy telefonom: Sony J70 :D Saját oprendszere volt totál egyedi, csak arra a szériára volt kifejlesztve, tehát még csak nem is úgy mint a series 60. A telóban ARM nemtudommilyen proci volt, egy srác írt hozzá copmpilert, és egy peccset az oprendszerhez. Firmwareba áttoltad, a teló szabad ram helyeit meghajtónak(!) lehetett definiálni, azt írtál rá meg asm-ben amit csak akartál."

    Nekem is ezert van meg mindig a t290-esem, ugyanaz a hardver, van hozza gcc (c fordito) es egy halom alkalmazas (telnet, remote desktop, uj bongeszo, ftp). A sajat fejlesztesu hataridonaplomrol es a tobb tucat linux-rol portolt jatekrol nem is beszelve. Ha ezt le akarom cserelni, es itt lenne az ideje mivel nagyon oreg hardverrol van szo, akkor kenytelen leszek komoly penzert egy okostelefont venni valoszinuleg windows mobile-al majd fizetni a fejlesztoi keszletert. Hasznalhato linux-os telefon nem nagyon van, az uj symbianon pedig fizetni kell a futtatasi jogot biztosito certificate-ert (mint a vista-n a driver alairasokert, sajnos egyforma a drm rendszeruk).

    ps: Ki tud ajanlani egy jo linux-os telefont, ami nem csak linux alapu, de szabadon barkacsolhato is?