#24Hatalmas pénzeket spórolnak meg mert elöbb kapcsolják le a villayt
Igen, és ugyanannyival hamarabb kapcsolják fel is. Az óraátállítás előtti napon mondjuk este 7-től reggel 7-ig megy a villany (ez csak egy példa), másnap az átállás következtében valóban le lehet kapcsolni már reggel 6-kor, viszont este ugyanannyival hamarabb lesz sötét, és ugyanúgy 12 órán keresztül kell világítani. Az más kérdés hogy egyre rövidülnek az éjszakák, de azok rövidülnek óraátállítgatás nélkül is... Hülyeség az egész, nem tudom ki volt az a nagyon okos aki ezt kiszámította. Ennyi erővel ki lehetne találni hogy nyáron tegyük át éjjelre a munkaidőt, mert akkor nappal sokkal kevesebb klímaberendezést kell működtetni - szerintem sokkal többet lehetne így spórolni, és nem sokkal őrültebb ötlet mint ez az órabuzerálás.
elöbb kapcsolják le a villayt, meg úgy egyébként azokat s dolgokat ami valami üzemanyagot fogyaszt.
Na ez már hülyeség, tökmindegy hogy a buszok, vonatok, repülők, autók mikor mennek, azok ugyanannyit fogyasztanak világosban és sötétben is :)
Én igaz hogy a unix idő 1970-től kezdődik, néhány rosszul beállított szerveren látni is az 1970-es dátumú fájlokat :)
Ilyet az én régi textportálos oldalam csinált, hogy meghülyült az adatbázis, eltűntek cikkek és 1970.01.01-re állítódott át a dátumuk. Sosem értettem miért :) például itt