A frissiteseket maganak tolti le es telepiti az XP, en csak annyit teszek, hogy mindig megengedem neki, hogy telepitsen. Ha magatol nem tudta a frissitest megoldani az a sajat szegenysegi bizonyitvanya.
Amugy eppen tegnap (meg nagyban a rossz idore volt allitva az ora) este, mielott hazaindultam kozolte velem az XP, hogy frissiteseket szeretne telepiteni (talan eppen az oraatallito frissitest), szoval engedjem meg neki, hogy mielott vegleg kikapcsolja magat telepitgessen egy kicsit (shut down after installing updates).
Mar Windows-os veteran vagyok, szoval tudtam, hogy ez nem fog neki olyan siman menni, szoval a biztonsag kedveert, mikor lelott minden taskot es elkezdett telepitgetni ki akartam kapcsolni a monitort, megelozendo azt, hogy kifagy az egesz feluton es bekapcsolva marad minden estere. Eppen nyulok a monitor fele, amikor megjelenik a Segmentation fault vagy valami hasonlo hibauzenet a telepitoben. Hmmm... ahhoz kepest, hogy az egadta vilagon semmi nem futott mar, csak a sajat telepito/update/varazslo miegymasa, eleg gyorsan lehalt. Tehat az elozetes aggodalmam nem volt alaptalan. Egy rovid mosolygas utan leokeztam a hibauzenetet.... majd az utana jovo masik harmat. Ezutan ugy tunt, hogy folytatodik a telepitgetes. Na kikapcsoltam a monitort es ugyhagytam a gepet. Ma reggel jovok be....termeszetesen a gep meg nagyban zummog. Monitor be... tok fekete kep. OK, bekapcsologomb 5 mp-ig benyom.... Majd bekapcsolas...
Tragya... tragya... tragya... tragya!!!!
Es a tobbi szarakodasarol meg egy szot sem szoltam. Pl, hogy a telepitett programok listaja egy honapja nem jon be es mindig lehalasztja az egesz gepet, amikor megis megprobalom megnyitni. Orulet... Miota megvan a Mac mar csak muszajbol nyulok az XP-hez.