Miért pont így és erre...
 • czihaki
  #13318
  Először is Csernobilban nem atombomba robbant, hanem az atomreaktor robbant fel műszaki hiba miatt.

  A kromoszóma vizsgálatok azt mutatták ki, hogy sugárzást szenvedett egyéneknél találtak fehérvérsejt-és nyiroksejt-mutációkat. Valószínűleg a mutációk eredményezik a leukémiát és a rákos betegségeket, vagy is rosszindulatúvá válnak. De fejlődési rendellenességet okoz ha a sugárveszélyes környezettől akár még 150 km távolságra is él a terhes nő, az károsíthatja a magzatot és fejlődési rendellenességgel jön a világra a gyermek. ..különösen értelmi zavarok, csökkent értelmi képességek, mongol idiotizmus, és kis-fejűség fordulhat elő, de leukémia és rákos betegségre való hajlam is.

  Nem szükséges atomrobbantás ahhoz hogy a szervezet sugárterhelésnek legyen kitéve.-- erről gondoskodtak a diszpéldányok" azzal hogy az Ózont tönkretették, valamint a magnetoszférát-- a "háttérsugárzás" amiről nem beszélnek, csupán egy semmit mondónak látszó magas UV sugárzásról sóderolnak, holott nagyon is veszélyes a napozás ilyenkor, mert nem csak bőrrákot okozhat, hanem az ivarmirigyeket IS károsítja és mutációt okoz.

  De ugyan így ártalmas, amit jó-szándékkal végeznek a röntgen- és izotópvizsgálatok (olykor persze szükségtelenül, csak sok a beteg és ez az egyszerűbb) illetve, a terápiás beavatkozások. Ugyan is már régebben a genetikusok kimutatták, hogy a különböző időpontokban ható sugármennyiség hatása összegződik (végzett sugár behatás) különösen fiatal korban 35 év alattiig.--ezt nevezik a genetikusok generációs dózisnak, mert a természetes mutációk száma növekszik.