Bones (2005)
  • Harly18
    #26
    Dr. Csont
    Eredeti cím: Bones

    Lelőhely: Amerikában a Foxon megy, idehaza az RTL Klub lesz a gazdája, és március 7-től, szerdánként a CSI: Miami helyszínelők-et követi 22.05-kor.

    Státus: Nálunk most kezdődik, de Amerikában már a második évad közepén jár a sorozat.

    Népszerűség: Az eleinte gyengén kezdő sorozat az idei télen már 12 milliós nézőszámot produkál.

    Miről szól? Dr. Temperance Brennanről, akit egyszerűen csak Bonesnak becéznek, ami az angol 'bone', 'csont' szóból ered, innen is a suta, bárgyú magyar cím. Annak ellenére, hogy a sorozat éppen a Doktor House után kerül adásba (csak más csatornán), természetesen nem sok köze lesz a mizantróp doktor kalandjaihoz, hiszen dr. Brennan, vagyis dr. Csont általában nem embereket ment meg, hanem embereket juttat börtönbe - inkább rendőrségi nyomozásokban segédkezik, mégpedig Seeley Booth különleges ügynök oldalán. A magányos antropológusnő segítségét általában olyan ügyekben kérik, amelyekben a megszokott nyomozati munka csődöt mond, és általában csak minimális mennyiségű maradvány marad a helyszínen. Egy koponya, elszenesedett holttest, vagy olyan tetem, amely évek óta az enyészeté.

    Kinek ajánljuk? Akiknek elegük van a Helyszínelők tudálékosságából, és igazi emberi kapcsolatokra is vágynak a nyomozós sorozatokban. Olyanoknak, akik szerint van élet a munkán túl, is és olyanoknak, akik szerint egy bűnügyi sorozatban nem csak a tettes, hanem az utána nyomozók kiléte is érdekes lehet. A Dr. Csont szakít a sztereotípiákkal, és élettel teli szereplőket mutat be. A két főszereplő játéka (Emily Deschanel és az Angel című sorozatból ismert David Boreanaz), az állandó csipkelődésük és a köztük lévő folytonos, ki nem mondott szexuális feszültség határozza meg a sorozat hangulatát. (www.origo.hu)