• NEXUS6
    #17
    A nyugati világ megingása egyrészt demográfiai/szociológiai/kultúrális, másrészt gazdasági/elosztási természetű. Ez a két oldal persze összefügg.

    A fehér lakosság egyszerűen fogy, Amerikában is csak azért növekszik a népesség, mert számolatlanul nyomulnak be a bevándorlók az országba. És ez is főleg latinokat jelent.

    A fogyás egyszerűen arra vezethető vissza, hogy a nyugati ember mércéjével nem képes annyit keresni, mert pl a világpiacon a munkaerő ára olyan alacsony, hogy normális, az elvárásainak megfelelő egzisztenciával bíró családot építsen fel, ezért aztán nem is vállal gyereket. Ez főleg elosztási jellegű probléma. És persze erkölcsi is, mert viszont a szociális támogatást is inkább az alsóbb néprétegek érdemlik meg ugye, akik ugyan hajlandóak a gyerekvállalásra is ráadásul, de kultúrálisan viszont eltérőek.

    És ezzel a kör bezárult. A fehér lakosság gyerekvállalási kedve csak roppant erős állami programokkal lenne fellendíthető, hiszen a vállalatok nem hajlandók többet fizetni az embereknek. A fehér lakosság öregedik, ami még jobban megterheli az állami támogatási rendszert, ami arányaiiban még inkább a nagyon rászorulóknak fog kedvezni, a kevesebből ők kapnak többet.

    Nincs itt semmi elfogyó meghódítható terület meg ilyenek, egyszerűen a fehérek egy gazdasági/kultúrális/demográfiai csapdában vannak. Viszonylagosan túl magasak az elvárásaink.

    BG is lobbizhat a bevándorlóknak, de ha a fehér seggét és a gyerekei fehér seggét akarná menteni, jobban tenné ha nem csak az igazgatótanácsnak, hanem az Amcsiban élő munkaerőnek is többet adna, és nem a bevándorlók igényeihez mérné a munkadíjat.
    Monnyuk jól mondja az oktatást kell nyomatni felfelé, csakhogy ugye ki fog informatikásnak menni, ha a béreket meg a bevándorlók lenyomják.