• Dodo55
    Láttam, hogy volt 1-2 politizáló hsz, politizálni itt tilos, de azért ehhez a pár hsz-hez hozzászólnék valamit, megpróbálom anélkül, hogy politizálásnak minősülne, tehát a politikai véleményemet nem fejezem ki, kizárólag független szemszögből próbálom elemezni azt a bizonyos javaslatot.

Az mszp(vagy szdsz, nem tudom) javaslata nem jó megoldás, ugyanis nem jó irányból közelítik meg a problémát.
    Az ő javaslatuk úgy oldaná meg a problémát, hogy a pedofíliát részben legalizálja, de valójában a problémát onnan kéne megközelíteni, hogy a nem szándékosan elkövetett pedofíliát ne büntessék.
    Mivel a számítógép és az internet mostanra szinte egy külön világ lett, ahol más természetes törvények vannak, mint a valódi világban, ezért az interneten elkövetett cselekvéseket, és megtörtént eseményeket nem szabadna a valódi világban érvényes törvények alapján megvizsgálni, és szabályozni.
    Az internet más, mint a valódi világ, nem szabad azért megbüntetni valakit, mert az interneten bűncselekményt követ el, ugyanis nagy valószínűséggel nincs tisztában vele, hogy az törvénysértés, vagy pedig nem is tud arról, hogy a törvénysértő esemény megtörtént(vírus, stb).

Tehát az internetet el kéne választani a valódi világ törvényeitől, külön törvényeket kell alkotni az internetre, olyan embereknek, akiknek nagy köze van az internethez, nem pedig a valódi világ vezetőinek.

Erre mindenképp szükség van, ugyanis az internet egyre csak nő, és nő, és egyre nagyobb hatalma van.

Jó lenne, ha mindenki felfogná, hogy attól, hogy magyarok vagyunk, és magyarországon vannak a magyar weblapok szerverei nagyrészt, attól még ez az internet magyar része, és nem pedig magyarország.

Tehát ennek az egésznek a lényege: szerintem az internetet függetleníteni kell a büntető törvényektől.