• bvalek2
    Star Trek rajongó vagyok, régen még egy Enterprise (NCC-1701D) kép is lógott a szobám falán. Szerintem is elég gagyi, de ettől még szerethető. :)

Star Wars egész más kategória. Ez nem azt jelenti, hogy komolyabban kell venni, mint ST-t, csak mégis más. ST az sci-fi, SW sokkal inkább fantasy. Attól mert űrben röpködnek, még nem sci-fi.

Szerintem az Egész Star Wars-t újra lehet forgatni a karib tengeren. A 19.-ik században játszódhatna, Mexikó lenne a birodalom, Miksa császár pedig az uralkodó (nem kell hogy hiteles legyen, Miksa különben nem volt az a mastermind, ha értitek mire gondolok :) A csaták pedig tengeri ütközetek lennének. Halálcsillag lehetne egy egy erőd, ewokok pedig törpe benszülöttek. Tatuin mexikói sivatagi helyszín. Hoth bolygó: erőd az andok havas hegycsúcsán. Felhőváros: valami jó kis kalózparadicsom, egy felhőkbe burkolt hegycsúccsal. Jedik: jezsuiták. Sithek: valami eretnek társaság, túlélő templomosok, ilyesmi. Droidok: néger rabszolgák. stb. stb...

Star Treket így nem lehet megfosztani a környezetétől, a sztori túlságosan függ a technikai bizentyűktől. Ennek van jó és rossz oldala. Star Wars sokkal inkább történetfüggő, a szó jó értelmében.