Minden, amit a HD videóanyagok lejátszásáról tudni érdemes
  • takysoft
    "nem tamogatja a DVI-HDMI osszekotest a geppel, mert akkor tonkreteheti a tv-t"

erre azért linkelj egyet, a weblapra, vagy a manualra, mert kicsit nehezemre esik elhinni:D

Annak idején, mikor anyámék megvették az első VHS-t(Philips), annak is bele volt írva a manualjába, hogy kizárólag Philips kazettával működik...

Egyébként az köztudott, hogy a DVI, meg a HDMI gyakorlatilag ugyanaz. (ugyanaz a technológia, ugyanaz a másolásvédelmi HDCP eljárás van bennül, a kábel felépítése is hasonló).
    A különbség az, hogy a HDMI kábelen nagyobb adatsűrűség mehet át. A DVI jel tehát tökéletesen kompatibilisen konvertálható HDMI jellé, de fordítva adódhatnak gondok. Bizonyos felbontásokat nem lehet vissza-konvertálni.(nagyon magas felbontásnál szétcsúszhat a kép)
    Pl a 1080p-t a DVI em támogatja, csak a 1080i-t.(hisz feleannyi adat)
    De attól, hogy a kép szétesik, nem megy tönkre a TV:D

Node... utánaolvastam kicsit ennek a "do not attempt to connect the HDMI/DVI connector to a PC or Laptop Graphics Card" jegyzetnek.
    Bizony van benne valami.(persze nem megy tönkre semmi, ne aggódj:D)

Csakhogy a HDMI kábelen natív dolog a kódolás HDCP másolásvédelem. Ami DVI kábelen alapból asszem nincs. Ergo: lehet, hogy a TV nem fogja érteni azt a jelet, amit kap. mert a te TV-d csak a kódolt jelent érti(hülye másolásvédelmi baromságok.)
    Ezesetben 3 dolgot lehet tenni:
    -valahogy megnézni, hogy a DVI tud-e kódolt jelet küldeni(mert akkor semmi gond, mehet az átalakító)
    -használni a VGA-t

egyébként bizonyos embereknek ez működik ilyen TV-n bizonyos embereknek nem. én arra tippelnék, hogy a videokártyájuk támogat hdcp-t.
    Meg méne nézni, hogy tiéd támogat-e. nekem páldául ilyen videokarim van, alul írja nagy betűkkel, hogy HDCP kompatibilis. meg mellékeltek a kártyához egy DVI-HDMI átalakítót is... szerintem nem hülyeségből...