• Marc71
    Én régebben csak RTS-t nyomtam, kezdtem a Dune2-vel majd C@C -kkel (RA-1-2) TA-val és a Starcraft-al befejeztem. Azóta is keresem a hasonló jót. Bevallom nekem a TA nagyon nem tetszett, mind kinézetét, mind hangulatát, mind bonyolultságát tekintve. Eleinte a C@C világ fogott meg a viszonylag "hagyományosnak" tűnő eszközeivel (tank-repülő-helikopter-csatahajó-stb.), de hamar meguntam a játék rettenetesen primitív irányítása (emlékeztek a legördülő, oldalt építek csak egy cuccost menüre? meg a csak balgombos irányításra...huhh) és rettenetesen primitív AI-je miatt.
    Aztán jött az StarCraft, amiben szerintem máig az egyik legjobb AI van a sima skirmish vagy custom game módban. Missiont most nem számolva, mert az ugye legtöbbször előre megírt sztori szerinti.
    És pont ez a "baja" a Starcraftnak, egy sima user hamar megunja, mert nehéz megtanulni jól játszani, és nem makro háború az elején a lényeg, hanem a mikro. És kis dolgokon múlik az elején minden. (pl. nincs detektor, jön egy lurk, cloaked wraith, stb.) A starcraftban "sajnos" nagyon is számít az idő, a gyorsaság, a klikkelés - de hát ezért real time - az emberek többsége ezért nem kedveli, hisz nem tud jól elszüttyögni a seregét építgetve, bázist ápolgatva, ráérősen "stratégiázni".
    Aki(k) erre ráéreznek, azok istenítik a játékot, akik meg nem, azok nem értik mi benne a jó.
    Mindenestre nekem máig a No.1. rts, de azért néha én is szeretnék "lassabban" taktikázni, ezért ki is próbálom ezt a TA2-őt is.
    Hogy miért írtam ennyit? fogalmam sincs :)