Wi-fi kontra BT - merrefelé vannak ilyen internet hozzáférési pontok, főként ingyen...!?
  • ZilogR
    #1
    A wi-fi már a csapból is folyik: égen-földön nyílnak az ingyenes internet hozzáférési helyek. Ellenben a BT technológia hamarabb megjelent a mobileszközökben, így kézenfekvőnek tűnik a dolog, hogy először ilyen hotspotoknak kellett feltűnniük. A nagy kérdés már csak az, hogy voltak-e olyan előrelátóak akik ilyet üzemeltettek, hogy megadva a lehetőséget a BT-nál "leragadt" usereknek, még most is lehetővé tesznek ilyen hozzáférést a webhez (és más hálózatokhoz).

    Na, persze én nem vagyok guru, így ha valaki elárulja, miért nincsenek ilyenek, ha nincsenek, annak is örülök (tudom, 10m, stb..., de nem is fogyaszt 100mW-ot, csak 1mW-ot, kb.)

    Aztán ha ezen túlvagyunk, egy hozzáértő azt is elmondhatja, mit jelent a 'rejtett Nokia wi-fi' a Nokia 3650, 6600, N-Gage, stb... esetén (ld.: wi-fi.lap.hu legalja). Netalán azt, hogy ezek a készülékek hardveresen támogatják a wi-fi 802.11x szabványt, de a szoftvermérnökök úgy döntöttek, hogy ezt a technológiát fölösleges még szoftveresen megtámogatni, így a Symbian 6-os oprendszerből ez kimaradt. Ha ez így van, vannak-e olyan helyek kis hazánkban, ahol egy patch-el beizzitják nekem a kis Nokia wi-fi funkcióit???

    Várom a reakciókat!