DirectX10 támogatással rendelkező videókártyák...
-
Abu85 #163 Az MS legnagyobb partnere az Intel, aminek a legfőbb ellenfele az ATI-t tulajdonló AMD. Szerinted majd az Intel azért fog lobbizni hogy az ATI-t támogassa, vagy hogy a vele szövetséges Nvidiát?
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez így lenne. Az xBox 1 fiaskó után nem éppen baráti a viszonyuk. Ezt még jobban tetőzte, hogy a 64bit-es váltásnál az MS az AMD x86-64 utasításkészletét támogatta az Intel IA-64-jével szemben, sőt az SM háromszór mondta vissza az Intelnek a támogatási kérelmét. Kényszerű a partnerkapcsolat, dehogy szeretnék egymást az enyhén szólva túlzás.
Az nV-t sajna ki kell taszítania a GPU piacról az Intelnek 2010-re. Az AMD és az Intel az egy chipbe integrált célprocesszorok alakalmazásában látják a jövőt. Kétszereplős piacot könnyebb kézben tartani, így vagy az AMD-nek vagy az nV-nek menni kell. Mivel az AMD-re szüksége van az Intel-nek ezért kizárásos alapon az nV lesz a kieső.
Az nv logó sajnos nem sokat ér, mivel a legtöbb játékban pusztán reklám jellegű.
Én úgy látom, hogy többnyire olyan emberek panaszkodnak akik nem teljesen értik a dolgok mozgatórugóját (ezt természetesen nem lenézésből mondtam, pusztán megjegyzem). Egyszerű rámondani a gamára, hogy azért fut jobban nV-n, mert ott a logó, de mint mondtam a háttérben ezer és egy oka lehet az Ati teljesítményének. Mindenre megvan az ésszerű és logikus magyarázat.
Nem akarok flém-et indítani, sőt civilként az nVidia a kedvenc cégem. Egyszerűen leírom a jelenlegi helyzetről a véleményemet. Nem akarom befolyásolni a döntésed, ha te jobbnak érzed a GF8-at akkor természetesen jogod van azt venni/használni.