• dez
    "Ahogy irtad, LENNE értelme a pci-e nek, csak pont nem a vga-k esetén."
    Dehogynem!!! Csak nem a mai - vessző - játékok (többsége, de már nem is mind) esetén. De nehogy már ezek legyenek az egyedüli szempont.

"De mit lehet ma kapni VGA mellett a pci-e bővitősinbe? kb semmit, ami van ott sincs választék..."
    Csomó cucc van már, főleg, aminek kell a sávszél (gigabit ethernet, hw-es raid vezérlők), de van más is. Az egy dolog, hogy idehaza nem nagyon kaphatók.

"És mégis melyiket erőltetik EGYEDÜL? (1950pro előtt nem volt szinte értelmes(értsd: jó ár/telj.) agp-s kártya agp-be)"
    Én valahogy nem tudok rajta csodálkozni, hogy nem akarnak már 2-féle chipet gyártani mindenhez, a külön hídas megoldás meg drága.

"Amit leirtál az AGP ellen: elméletben igy van, gyakorlatban még a mai játékok sem használnak semmit ebből: AGP-s kártyákon meglepoen NINCS lassulás ergo a pci-e 0 kihasználtsággal megy a gépedben."
    1. nem a mai játékokról beszéltem.
    2. van már olyan játék, nem is egy, ami kihasználja (lásd Havok FX).

"Directx10et meg hagyjuk, már a dx5-6 táján is eljátszottunk pl az AGP texturázás gondolatával, akkor épp a PCI ellen kellett valami érv..."
    Valami érv? Mert az AGP (1x) PCI-hoz képesti 2x-es sávszélére (33MHz vs. 66MHz) semmi szükség sem volt... ;) Nem akarsz véletenül R600-at PCI-re? :) Egybként párszor jól jött az az AGP textúrázá is. De igazad van, a PCI-E-s hasonló megoldás jobban működik, egész jól mennek (kat.-on belül) pl. a 32MB-os TC-s 6200 GS(?)-ek.

"h mennyire lesz a dx10 modszereinek létjogosultsága, majd évek mulva meglátjuk."
    Aha, a single-tasking 3D elég mindenre... :)

"Egyéb alkalmazások??? Na, ez a duma hány éve is megy??? :D Nekem most 0(!) gpu-t használó program fut a gépemen, meglepne, ha valakinél ez a szám itt 1(!) lenne ... jahogy, majd egyszer lesz belőle valami??? Aham ..."
    1. Ez kb. most olyan, mint a "hülyeség a dual-core proci, mert én nem tudom kihasználni".
    2. Van már belőle valami, nézd már meg azt a gpgpu.org-ot. A rugalmasabb CUDA-t és az ATI-s CTM-et már most kezdik használni egyetemeken. Hamarosan be fog ez a dolog jönni képfeldolzozásban, videofeldolgozásban, hangfeldolgozásban is.
    3. De ha tényleg ennyire nem érdekel semmi más, csak a (mai) játékok, nézd meg a Havok FX-et.

"ncq: ph! tesztek szerint sem olyan egetrengető, de a sata1-el még ugy ahogy meg is barátkoztam a vékonyabb kábelek miatt ... "
    Ez szomorú, a szar megvalósítás számlájára írható, ami abból fakad, hogy az emberek nem várják el határozottan, hogy jó legyen, ha már ott van.

"amit irtál, a párhuzamos adatolvasás/irásrol: én sem értem, ahogyan a flashmemok esetén szintén nem értem miért nem szervezik ugy a cellákat, h a vezérlő egyszerre irjon/olvasson rengetegbe ..."
    Valószínű későbbre tartogatják, mert az emberek többségének fogalma sincs, hogy lenne erre egyátalán lehetőség. Így is ki lehet használni a tudatlanságot, hogy nem valósítják meg, amit lehetne. Ez ellen talán legalább ilyen határozottan fel kellene lépni, ha nem határozottabban...

" "MARKETINGES HAZUGSÁGOKAT GYÁRTÓ RÉSZLEG-ek által felvázolt jövőkép" - a marketing/reklám által sugallt "neked ettől milyen jó lesz" tipusu baromságokra célotam. amikor pl a sata2 "dupla sávszélességgel" van promozva, az ostobák kiragadnak egy megugró számot és arra épitenek promociot... számitástechnikban majdnem egyedülállóan erre épül minden, csak meg kell nézni egy vga vagy alaplapi dobozt :)"
    Ezzen nagyjából egyet is értek, de ez nem jelenti azt, hogy minden újítás felesleges...