• janez132
    #368
    #364
    "Még1x megkérdezem: milyen trükkel tudna egy bűvész meghajlítani egy a kutatók által elé rakott üvegben lévő fém rudat?"

    Még1x megkérdezem : miből gondolod, hogy a felvétel hiteles (ilyenkor nem jut eszedbe a kameratrükk)? Egyáltalán láttad, vagy csak mesélték?
    Egyébként több ötletem is van, hogy hogyan lehet megcsinálni, bár nem egyszerűek (egy jó bűvész biztosan kitalálna egyszerűbbet is). Például emlékezőfémekkel megoldható (a kezdés előtt az alany kicseréli az előkészített darabot a sajátjára). Természetesen a csalás kivédhető, de annak megítéléséhez, hogy ezt mennyire vették komolyan, ismerni kellene a kísérlet pontos menetét, és látni kellene a filmet is.'
    Nem állomeg,hogy ezen melegében ne mondjam meg egyik lehetséges
    megoldást.
    Az elektromos mikrohullámok hőt gerjesztenek a fölöttül elhelyezett fémekben,igy egy fémrúd is elgörbülhet ezzel a módszerrel.
    Személyesen láttam egy húskonzerv gyárban,hogy a prágai sonkát tartalmazó fémdoboz fedelét ráillesztették a helyére,egy megfelelően mehajlitott 10 m/m-es átmérőjű rézvezetékben megfelelő áramot vezettek.Ez esetben a konzervet a vezeték alatt tartották,a forrasztó ón pillanatok alatt megolvadt és összeforrasztota a konzerv alsó és felső felét.
    A bűvész a saját asztalában helyezte el az alcsony frekvenciájú vezetéket az akkumulátoral egyetemben.
    Üdvözlettel :
    Janez