• Indigo
    "Egyik haverom meg azt szajkózza folyton részegen, hogy hozzuk vissza a rabszolgaságot."

Persze, hülyeségeket én is tudok beszélni, öt sör után már meg sem kell hozzá erőltetnem magam :) Én pl betiltanám a mónika só-t, mert a hányinger kerülget tőle. Betiltanám még a house és techno zenét, valamint visszaállítanám a királyságot, jómagamat pedig megtenném királlyá...
    De a lehetőségeinket tekintve én meg a haverod sehol nem vagyunk egy politikushoz képest... Az sem mindegy, hogy csupán egy civil szervezet "hisztériázik", vagy egy politikai párt kampányol (utóbbit nagyobb figyelem követi és jobban befolyásolja az embereket)

"A politikusok meg nem a játékok lejáratásából kovácsolnak politikai előnyt, hanem a közhangulat ügyes és finomhangolt irányításával"

A közhangulatot speciel ebben az esetben a játékok lejáratásával irányítják :) "A játék rossz, a játék butít és nyomorba dönt, de mi minden erővel megvédjük tőle a gyerekeket és a szülőket! Csak szavazzanak ránk!"

"Akkor fogják a jenkik kirúgni a gamesoftware-fejlesztő csapaatokat az országból, amikor leszoknak az olajról."

Ez igaz. Nem rugják ki őket, csak szigorítanak, ha a sok balfácán politikus kellőképpen tudja hipnotizálni és maga mögé állítani a tömeget.

"Sosem fogom megérteni: miért kell a hülyéket "szegényekként" aposztrofálni?"

Jó, nem mindegyik "szegény". Nyilván vannak gazdagok is :P

"Én speciel nézek híradót, olvasok újságot, de az SG-n kívül elég ritkán jönnek szembe velem a "megszűnnek a játékok" felhangú cikkek."

Magyar híradókban ritkán látsz amerikai vagy német belügyekkel foglalkozó és/vagy informatikához kapcsolódó tudósításokat. Ha magyar politikusok nyomnák ezt a játékokkal kapcsolatos demagóg dumát, valószínűleg többet hallanál róla...

"Na EZÉRT akarok én látni valamilyen statisztikát, kimutatást."

Nem kell kimutatás. Ha én ismernélek, és a baráti körödben elhinteném, hogy homokos vagy, akkor akkor bizonyára néhányan erre azt mondanák, hogy baromság, de néhányan elkezdenének gyanakodni, és neked kellene bizonygatnod, hogy márpedig nem vagy az.
    Vagy, ha az én vállalkozásom hírnevét rontaná valaki, akkor bizonyára ellenkampányba kezdenék, ami ha másra nem, reklámra mindenképpen jó :)