• Zocsi
    #80
    Szerintem nagyon jó dolog a megfigyelés! Csak egyre csak azt látja az ember, hogy az emberek nem szeretnek mást csinálni, mint megfigyelni. Oké, hogy vannak Zöldek, akik próbálkoznak, csakhát olyan dolgokat feszegetnek, ami már politika, mert ugyebár az mindenütt ott van. Szal' mondhatni elsőkörben van egy jó nagy adag politikai és legtöbb esetben jogi bürokráciánk.
    Aztán ott van a tény, hogy a világ társadalma egyre inkább két rétegre oszlik. Lassan eljutunk oda, hogy a nyugati nagyhatalmakon kívül nem beszélhetünk polgárságról, középosztályról. (Lásd: Dél-Amerika, India... és Magyarország) Azok akik pozícióban vannak többnyire már annyira "vakok" ezekre a környezeti, globális problémákra, hogy mondjuk ki: leszarják! Mivel lelkileg abszolút gyenge faj vagyunk (legalábbis az átlag ember), így marha könnyen kialakulnak addiktív tényezők az emberek életében. Ilyen függőséget okoz a pénz is. És ha ezt még megfejeljük a közgazdász profitorientált szemlélettel, akkor szummázhatjuk a katasztrófát.
    Amíg a világvállalatok és a helyzetben levő cégek, emberek, magasabb szinten kormányok csak a gazdasági pozíciójuk kisakkozásával foglalkoznak, addig itt nem lesz látható változás. És sajnos ez egy ördögi kör. Mert a nagy néptömeget szándékosan olyan életszinvonalon éltetik, hogy a fő problémája a még élhető élet megalapozása(!) egy életen át(!). Így aztán nem fognak az "átlag" emberek azzal foglalkozni, hogy most miért van melegebb télen?! Egyszerűen nem érdekli őket. Menj ki az utcára és kérdezz meg vkit.!
    -Uram/Hölgyem, mit szól az idei enyhe télhez? Tetszik önnek?
    -Igen, én örülök neki. Nem kell annyit fűteni, meghát jobb kedvű is az ember, ha nap süti az arcát...
    Namármost, jön a közgázos szemlélet (lopjuk szét a világot, csakhogy jó legyen nekünk) és felteszi a kérdést magában? Kevesebbet kell fűteni? Hmmm... akkor csökkentsük a gáz fűtőértéket!
    Mivel már annyira OFF-vagyok, hogy már jobban alig lehetnék, nem folytatom. Remélem azért sikerült érzékeltetnem, hogy magasabb szinten miért xarik rá mindenki.
    És itt jön a tény, mely szerintem a legelszomorítóbb, hogy vannak emberek, akik szintén leszarják ezeket a dolgokat. Pedig nem kellene semmi mást csinálni először, csak gondolnia a saját gyerekei, esetleg unokái jövőjére. Hogy ne csak fényképről ismerjék a bükk-fát, és ne csak újságokból olvassanak a magyar borokról, hanem legyen lehetőségük megnézni, megszagolni, megízlelni (nem megenni)... stb.
    A legnagyobb baj az emberi jellem önzőségében rejlik. Minek foglalkozzak vele? Kényelmesen élek még 40-50 évig, aztán meghalok és utána már ugyis mindegy, addig meg úgyis túlélem... hányinger.

    A cikk emellett érdekes. Jó látni ezeket az élőlényeket, de mégis elszomorít, hogy így kell látnom. Maga a tény, hogy leszakadt a jég nem zavar, inkább csak a tudat, hogy mi miatt szakadt le. Ennek ellenére fogjuk fel pozitívan. Lehet, hogy érdekes kereszteződések jönnek majd létre, bár tekintve az ottani fauna specifikusságát, sztem egyszerűen ki fognak halni.

    Jah és még valami. Az épületek hőszigelése, meg ilyesmi. Sajnos az építészetre is egyre jellemzőbb a profitorientált vergődés itt Magyaroszágon, és úgy általában a régióban. A kivitelezők jóformán csak a haszonra játszanak. Aki igényeskedni akar, mert kitart az erkölcsei mellett, az 1-2 belül éhenhal, szal'... Nincs építészeti kultúra és a politikai viszonyok sem támogatják az értéképítő termelést.
    dronkZero jól beszélt, ha esetleg meg is épül, biztos, hogy nem fogják tudni eladni. Ezért van az, hogy a sok újépítésű többlakásos házat megveszik drágán az emberek, mert szép, és 4-5 éven belül lepusztul, meg egy kiadós beázás sem kizárt már az első télvíz idején...
    Pénz...pénz...pénz... /habzó szájjal!/