• dez
    "Mert személy szerint nem zavarnak/érintenek. Viszonylag elfogadható a CRT-m."
    Jahh, hogy nem zavarnak... De attól még tények. Addig engem sem zavart annyira (legalábbis tudatosan - viszont a szemem sokkal hamarabb fáradt el) a Sony CRT-m LCD-khez képesti életlensége és nem teljesen tökéletes konvergenciája (pedig ennél többnyire csak rosszabbat láttam), amig nem szoktam hozzá az LCD-hez, de amikor pár napra elő kellett vennem a CRT-t, akkor már nagyon is.

"Ja, mert már van. Pölö ez:
    http://www.lumileds.com/solutions/solution.cfm?id=2
    De ha így keresel g-n találsz pár dolgot: led backlight lcd"
    Ne viccelj, ez nem pixelenkénti, és olyan nem is lesz (mert akkor már minek). Azt meg ki nem tudja, hogy van már LED-es háttérvilágítás?

"És az Oled tényleg egész más. De arról nem is volt szó a cikkben, és nem is írtam róla."
    Az OLED-et én hoztam fel, mert ott van (szub)pixelenként 1-1 (O)LED.

"Az LCD mindig is szűrőként fog működni, tehát a háttérvilágítás spektrumából kell negatív kiszűrni a színeket. Ha sikerül a tökéletes spektrumot beletenni a háttérfénybe akkor valóban hülyeség."
    Teljesen felesleges tökéletes spektrumot beletenni, ha utána úgyis kiszűrünk 3 igen szűk tartományt...

"De szerintem egyszerűbb ledekkel, vagy foszforral három alapszínt pontosabban belőni."
    Lehet, hogy egyszerűbb, de a másikkal sem kivitelezhetetlen, ha jól csinálják.

"Így van meg utánanézni és gondolkodni is. Megaszondani a frankót nagy arccal sokkal egyszerűbb."
    Ezt inkább én mondhatnám... Nem én voltam, aki nagy pofával kijelentettem, hogy az LCD márpedig szar ("mert nem tudom").