Tyberius#81
Hát azért még mindig megfontolandó, hogy 19 colos TFT, vagy 22 colos CRT - feleannyiért :)
Egyébként nekem is volt egy 19 colos TFT-m (Samsung 940B) - nem szidom a kontrasztot, a látószöget meg a színhűséget, mert tudom, hogy ez a TN panel hibája. Viszont a tökéletesen éles kép nem mindig előny, sokszor "szétestek" a kisebb képek (apró ikonok pl.) A pixelmosódás lehet előny is! Mellesleg ennél a Samsungnál elég jó volt a nem natív felbontások támogatása, 1280x1024 helyett 1024x768-ban sem volt olyan gázos a kép. Ugyanakkor nagyobb felbontást egyszerűen nem támogatott - a Compaqból meg 2200x1650-es felbontást is ki tudok csalogatni, ha nagyon kell :) Ami zavart még, az a natív felbontás képaránya - 5:4, ami eltér a TVrip filmek és digitális fényképek által használt 4:3-tól, sőt, mivel közelebb áll a négyzethez, ezért pl. szélesvásznú filmek nézésekor több a kihasználatlan képfelület.
Egyszóval én tökéletesen elégedett vagyok a CRT moncsimmal, nem kis mértékben az ára miatt :) Az áráért talán egy 17 colos TN paneles "csodát" kapnék TFT-ben. Amíg ez nem változik, addig a TFT az én szememben egyértelműen rosszabb technológia marad. :)