• szivar
    #200
    Az amit írtam, az egy kissé félresikerült hasonlat volt, de most már mindegy. Én féltem a jövőnket és az utódaink jövőjét is, ami ha így folytatódik nem lesz valami fényes.

    Természetes dolognak tűnik, hogy az emberek többsége betart egyes íratlan vagy írott szabályokat. De amikor ezen szabályok||normák a tárdsadalom egy kis szeletének nem tetszenek, akkor rákényszerítik az akaratukat a társadalom többi tagjára (pénzel, zsarolással, megfélemlítéssel,stb), ami idővel sikerül is. Igen ők a 'multik', a szegíny kisebbség egy része, a homokosok, stb,stb. Lassan már ott tartunk hogy fingani égbekiáltóan ordenáré egy bűncselekmény, amíg pl. egy bankrablássorozat milyen egy babérkoszorúval jutalmazandó cselekedet.

    Nem azt mondom hogy üldözzük a homokosokat, meg ilyenek. De pl. egyházi esküvőt ne akarjanak tartani, mert az egyház ezzel nem ért egyet mert csak. De pl. közjegyző(stb) színe előtt házasodhassanak ha akarnak, de ennek legitizimációját (vajon jól írtam?) a társadalomra kellene bízni, nem egy-két begyöpösödött, ilyen-olyan(homo vs. jehova tanúja) irányban elferdült lelkületű 'honatyára', aki oda teszi a voksát, ahol magasabb stócban áll a zseton az asztalon. De ha ezt elfogadná a társadalom, akkor előbb-utóbb divat lenne a homo házasság, ugyanúgy mint jelenleg drogozni, diszkózni, náculni, alkoholizálni, stb. De ha az emberek többsége úgy döntene hogy lehet, akkor felvállalhatják az esetleges következményekért a felelősséget. De jelenleg pont azon nincs felelősség, aki dönt. Akiről döntenek, annak meg kuss, oszt' jó napot.

    Sőt a lentebb említett törvénytervezetet én azért tartom egy kissé aggályosnak, mert a jelenlegi törvénykönyvek átláthatatlanok, szinte mindenféle logikus rendszert nélkülöznek - annak aki nem tanult x évig jogot. És félő hogy sokan visszaélnek majd a helyzettel, illetve az először a kisujja és utána a keze effektus léphet fel, csak egy jobb ügyvéd kérdése. Végül is csak a következő generációt féltem attól hogy nem igazán pozitív élményekkel fog gyarapodni az élete folyamán, a jelen törvényhozóinak égbekiáltó marhasága&||kapzsisága miatt.

    Nem. Nem csak magyarországra gondoltam a fenti sorok írása közben, szerte evilágon ez megy.

    Jelen cikknél maradva, a magénélethez tartozó jogot tapossák lábbal, hogy a pedofilok (terrorizmus, antiszemitizmus, szegénység, diktatúrák, törvényszegések, stb - tetszés szerint behelyettesíthető) ellen küzdjenek. Ráadásul az hogy mi is az a pedofil tartalom, vélhetőleg csak halványan van körvonalazódva az emberek fejében, a törvénykönyvekben meg csak ezen körvonalak elmosódott képe leledzik. Ezért is eshet megy hogy pedofília gyanújával vádolnak meg két (vajon szerelmes? - mert dugni fűvel-fával nagy divat manapság) fiatalt.

    És végezetül egy vicc, ami arra utal hogy én hogyan látom ezt a jelenlegi társadalmat.

    Hitler, Himmler, Göring és Göbbels beszélgetnek egy étteremben. Szóba kerül, hogy a macska nem eszi meg a mustárt. Erre Hitlernek felcsillan a szeme. Elrendeli, ha valaki meg tudja etetni a macskával a mustárt, azt kitünteti.
    Himmler rendel két borjúszeletet. Közéjük keni a mustárt, majd behívja a macskát. A macska eszi a borjúszeletet, de mire a mustárhoz ér, prüszkölve elmenekül.
    Göring rendel egy tányér mustárt. Fogja a macskát, veri a fejét a mustárba, még korbácsolja is, de a szerencsétlen állat csak nem hajlandó megenni.
    Göbbels mosolyog. Ölébe veszi a macskát, simogatja, majd a másik kezével felemeli a farkát, és a popsijára csap egy adag mustárt. Szegény macska forog körbe-körbe, keservesen nyávog, és próbálja lenyalni a hátsójáról az égető pépet. Göbbels odaszól a többieknek:
    - Látják, uraim! Nem félrevezetve, nem kényszerítve, de dalolva, táncolva önként eszi.

    A társadalom túlnyomó része tekinthető macskának.