Indigo#8
Na jó, ti is tudjátok, hogy nem vagyok egy grafikabuzi, de ami sok az sok. Nézzétek már meg közelebbről is ezeket a képeket! A második kép tipikus példája mindannak, amit rühellek egy mai "modern" grafikán: a teljesen IRREÁLIS fényviszonyok, valamint a teljesen műanyagérzetet keltő világ! Pl mi a fenétől ragyog úgy a talaj, vagy a fák??? Ha hétágra süt a nap, akkor sem így tükröződik vissza róluk a fény, hogy ragyog minden. A talaj pedig olyan érzetet kelt bennem, mintha műanyagból lenne az egész. Egy giccsparádé az egész! A Warcraft 3 a maga szögletességével, de ugyanakkor stílusos képi világával még mindig jobban tetszik... Ez a grafika pedig nem szép. Lehet rá mondani, hogy "modern", meg "fejlett technológia", de számomra nem szép.
Értem én, és teljesen rendben is van, hogy a fejlesztők igyekeznek kiaknázni a mai fejlett hardverek lehetőségeit, de azt oly módon tegyék már, hogy ne forduljon át az egész képi világ egy giccsparádéba. Ráadásul elszomorító és kiábrándító, hogy egyre gyakrabban szinte csak a gafikáról olvasok a játékok dobozának hátulján, agyondícsérve, kielemlve hogy hanyas sédermodellt használtak, meg milyen fantasztikus a víztükröződés, ésatöbbi... A játékról magáról meg szinte semmi kecsegtető.
Ez a sorozat, úgy néz ki, hogy kimarad az életemből. Az elsővel nem játszottam, a másodiknak kipróbáltam a demóját, de egyáltalán nem győzött meg, és valószínűleg a harmadik rész sem fog bejönni a maga "komolytalanságával".