• kvp
    #41
    "Aztán 1-2 év múlva kijön olyan változat, amivel overlayként kirakható a kamera képe, tehát lehet arra is használni majd, hogy lássunk mondjuk hátrafelé, aztán valaki kicsit kísérletezik majd a software-jével, és rájön, hogy nem csak a kamera képét lehet kirakni, hanem bármit ki lehet vetíteni a szem képére, aztán majd kijön a GeForce 12800GTX, amivel a szemünkbe is vetíttethetjük a videokártya képét."

    Mar most is van ilyen rendszer, csak nem a szembe hanem szemuvegbe van epitve. Tehat ha nem kell kozvetlen idegi kapcsolat akkor argumented reality (overlay) mar most is van. Regebben kiprobaltam egy ilyen rendszert, teljesen jol hasznalhato. Egy azsiai egyetemen meg elo pacman jatekot csinaltak belole, a palyat az egyetem epuleteibol kialakitva. (a sarga kaja virtualis volt, a falak es az ellenfelek valodiak, mindenkinek a hatan egy gsp-es laptop, fejen a szemuveg)

    "Viszont már a szem ideghártyáján is van előfeldolgozás, az agy felé nem pixel-adatok mennek, hanem élek, formák, stb. által kódolt jelek.
    Továbbá a szem érzékelősejtjeinek érzékenysége nagyságrendekkel jobb, mint a mai legjobb kamerák celláié. De elég jó a felbontás is."

    A magyar talalmanynak szamito cnn chip pont ezt vegzi el, felul van egy ccd szenzor, alatta egy feldolgozo aramkor, es alul ki lehet alakitani egy kapcsolo matrixot az idegeknek. Jelenleg itt egy mikrovezerlo van ami sorossa alakitja a jelet hogy egy szamitogepbe be tudjak vinni. Viszont a lehetoseg megvan, csak jelenleg nem alkalmazzak. A legjobb felbontas 128x128 korul van, az ejjellatas es a zoom megoldhato, a jelszintek kompatibilisek az emberi idegrendszerrel. (az emberi idegrendszer 1 es 2 volt korul dolgozik a chip -3 es 3 kozott kepes jelet kiadni, a feher alap jelszintje 1 volt) A terlatasert egyebkent az agyi latoideg keresztezodes felel, ami a latokozpont elott van. Az emlitett chip-el ez is megoldhato, tehat akar kozvetlenul a latokozpontra kapcsolhato a kimenete.