• Dodo55
    #16
    Szerintem pár év, és csinálnak belőle olyan modellt is, amit nem vakok is használhatnak, és lehet majd váltogatni a kamera meg a szem között.
    Aztán 1-2 év múlva kijön olyan változat, amivel overlayként kirakható a kamera képe, tehát lehet arra is használni majd, hogy lássunk mondjuk hátrafelé, aztán valaki kicsit kísérletezik majd a software-jével, és rájön, hogy nem csak a kamera képét lehet kirakni, hanem bármit ki lehet vetíteni a szem képére, aztán majd kijön a GeForce 12800GTX, amivel a szemünkbe is vetíttethetjük a videokártya képét.

    De ezt most komolyan mondom, tényleg nagy lehetőségek vannak ebben.

    Már csak azt kéne kitalálni, hogy hogy lehetne az agy idegrendszerével natívan kommunikálni, és akkor azok is láthatnának, akik azért vakok, mert fizikailag nincs már meg a szemük, meg azok is hallhatnának, akiknek hiányzik a fülük(meg a hallórendszer egyéb szervei).
    De ezzel nagyon vissza lehetne élni, szóval azért ezt csak óvatosan, de jó lenne, ha már ezt is feltalálnák.

    Amúgy pár éve olyan érzésem van, hogy megállt a fejlődés, mármint fejlődnek a mostani dolgok gyorsan, de semmi újat nem találunk ki. Na asszem most rájöttem, hogy mégse állt meg a fejlődés, mert elég sok ilyen ember-gép közötti közvetlen kapcsolattal kapcsolatos felfedezés van mostanában.

    Szerintem 10 év múlva az eszköz, amivel az agyunkkal irányíthatjuk a számítógépet, olyan lesz, mint most a vezeték nélküli egér/billentyűzet.
    Jelenleg még bele kell nyúlni az agyba, de állítólag úgy is menni fog a dolog, hogy külső érzékelőket kell csak feltenni.