• BStage
    #64
    "De ha java programozási környezetet akarsz az van linux-ra is."

    már megint... Nem arról beszélünk, hogy "ki lehet-e pipálni" valamilyen programot, feladatot linux alatt, hanem, hogy milyen minőségű programok érhetőek el rajta. Ráadásul a java az egy igen szűk rétege a programozásnak, általános fejlesztére jobb nagy ivben elkerülni, mert iszonyat lassú és erőforrás pazarló.

    "A vistánál próbálkoznak elküldöníteni egy belső magot mint a linuxnál a kernel és arra rakosgatják a többi progit. Ha nem fake hír akkor igazam van."

    uhh... Ez kb 15 éve igy van.

    "De ha szerinted nincs ilyesmi akkor hogy oldják meg a nagyobb programok létrehozását linux alá? "

    egyrészt azokból igen kevés van linux alá, másrészt, meg nem az a lényeg, hogy meg lehet-e irni valamit rá (bármit meg lehet) hanem, hogy 5x vagy 10x annyi idő és pénzbe kerül, mint olyan rendszerekre amikre tényleg komoly eszközök vannak.

    A megrendelőt baromira nem érdekli, hogy te miféle ideológiák mögé bújsz és hú de jó, hogy open source programokkal dolgozol, ő csak azt látja, hogy ugyanazt a programot te 5x annyi idő alatt fogod megirni linuxra mint winre, semmivel nem fog együttműköddni stb-stb. (természetesen 5x annyi pénzért)

    "nézd meg mennyi szerver ami MS és mire használják "

    mit nézzek ezen? Ami olyan processzoros, hogy a win elfut rajta, azt azzal árulják. De te most tényleg azt akarod bebizonyitani, hogy még az opensource egyik legnagyobb támogatója is csak szerveren mer linuxot árulni (de ott is csak a win mellett) és desktopra csak wint ajánl? Mert az azért igen durva lesz...

    "Figyelemreméltó mekkora méretű a progi is.win-re 2.0.1 85Mega ami elég picike. "

    ahhoz képest, hogy kb az ms office 10%-át se tudja, elég nagy, aztán vedd hozzá, hogy milyen röhejesen lomha, mennyi memóriát zabál. Régebben csinált valaki videókat róla... http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1141904741&no=94

    Továbbra is azt mondom, akinek ennyi elég, hát használja, de komoly munkára ez alkalamatlan.