Egeszen biztos, hogy egy atlag amerikai egyetem is jobb minosegu kepzest nyujt, mint egy atlag europai egyetem. Ez egyertelmuen kiderul a minositesekbol.
Egy videki amerikai egyetemrol, pl a University of Alabama-rol ne rogton redneck bunkokra gondolj, hanem arra, hogy meg ez a videki egyetem is 100 helyezessel a Szegedi Egyetem elott van, a Berni Egyetemmel es a Dan Muegyetemmel egy szinten. Pedig ez az egyetem helyi viszonylatban tenyleg nem egy nagy szam (csak veletlenszeruen valasztottam a sok noname egyetem kozul).
Az alsobb szintu oktatas kevesbe relevans, amikor a tobbseg ugyis egyetemre megy utana. De meg azok sem sik bunkok, akik csak kozepiskolat vegeznek. Ketlem, hogy a magyar kozepszintu oktatas jobb lenne csak azert, mert megtanitja, hogy mit banyasznak az Uralban es fel kell mondani 5 verset evente.
Olyan konnyeden nezzuk le a tobbi oktatasi rendszert, csak mert nem ugy mukodik es nem ugyanazt tanitja, mint a mienk. Mindekozben minden nemzetkozi felmeres szerint katasztrofalis szintu a magyar kozoktatas.
Es ha bekapcsolod a tevet es megnezed a magyar csatornakat, akkor ezzel magad is szembesulhetsz, foleg amikor elolvasod utana, hogy a Gyozike show vezeti a tevenezesi statisztikakat.