• Jonah
    Ehh... olvastam az eredeti jelentést. Hát mit mondjak, szerintem foggalmuk sincs arról, higy mi miért megy úgy ahogy. És nagyon kiütközik ebbem a kultúrák különbsége (már ha júeszének van kultúrája).
    Egy példa erre: itt Magyarországon el sem tudjuk képzelni miért sír a japán gyári munkás, ha bedöglik az amúgy őt kizsákmányoló gép. Ehhez hasonló az, hogy az amerikaiak pedig el sem tudják képzelni, hogy miért van az, hogy itt illegálisan másolnak dolgokat.
    Britanniával egy ember se példálózzon. Ott a fodrász is 30 fontba kerül, de a minimálbér is 900..1000 font környékén alakul. ja, és a minimálbérből megvan az albérlete (kb 400..500 font+rezsi, de van olcsóbb is), megvan az étele (cca. 2.5x szorzóval számolva a magyar árakhoz képest). Hogy a szoftverek mennyi, nem tudom. De értelemszerűen több marad rá méga minimálbéresnek is mint itthon. Gondoljunk csak arra, hogy itt a minimálbér cca 70 ropi bruttó, és ehhez képest egy Bp-i leprahely albérlet kb. 40-45 körül mozog + rezsi.

De vissza a jogvédelemhez. A magyar jogvédelem tényleg eléggé fejlett, csak ezt valahogy nem így képzelik el a "nagyokosok". Ők drákói szigorral lépnének fel, mert az ő tőkéjük az amiből vesznek maguknak még egy villát vagy drága sportkocsit.

Egyetlen jó békés utat lehetne erre kitalálni: bevezetni egy informatikai adót, de akkor a szoftverek ára legyen zérus (hiszen azért fizetünk adót, hogy ne legyen a szoftvernek ára). Persze ez sokaknak nem tetszene, mert akkor annyi az informatikás okostojásoknak, kik képesek voltak egy állami szervvel karöltve lepaktálni egymással. Kicsit fura ez, mert elvben ha potyázom, és nem adom ki magam az ellenőrnek, akkor a rendőr sem tehet mást. Viszont a BKV feljelenthet szabálysértésért. Ennek ellenére valami fura szerződésre hivatkozva a rendőr kiadja az adataimat már a helyszínen... na most akkor... szerződés > törvény ???

ehh.. nem is mérgelődöm, mert megannyi demagóg hülyeség és bullshit van ebben az országban. Sajna Magyarország 10 millió káosz országa. Szép is lenne, ha egy közösség lenne....

üdv.