Hát akkor mondjuk a ph- fórumon nézzél szét a routeres topikokban, meg a hwsw-n. Pl a ph smc wbr14 router topikban volt pár ilyen hozzászólás, idézem: "Ne vegyetek ilyen szart" "Ez egy fos", és ez csak 2 rövid 1értelmű reakció volt, van még egy rakás, hosszabb hibaleírással, dlink topikban néztem, ott is volt jópár ilyen.
Torrent ment NAT-al bekapcsolt tűzfallal is menne, ha konfigolnám hogy mit vegyen DDOSnak (bár 60 kapcsolatnál nagyobbnál fagyott a router), de alapból nemteszem, mert az irc és a streamek időnként szakadnak, mert kevés a memóriája a routernek, az pedig kell, szal ez a 2 is elég volt hogy dmz-re állítsam a gépem, amúgy multi játék minden beállítással jól ment. A tűzfal és a nat megy a többi gépen, ott nemkell se irc, se netrádió, bár fullosan minden védelemre állított router tűzfal nem ér semmit, mert a másik 2 gépen is a nod32 meg a szoftveres tűzfal fogja meg a dolgokat, szal ha kikapcsolnám a tűzfalat és dmz-t nyomnék, a többi gépen is, akkor sem változna semmit, a védelem, mert a routerben sztem csak meg van hozzá csinálva egy felület ami amúgy nem csinál semmit :)
És tényleg igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy egy régi szgép routerként, switch-el sokkal jobb választás mint egy router, mert azokkal nincsenek ilyen gondok, csakhát egy teljes gép 3 gép kiszolgálására még kicsit túlzás lenne.
Mondjuk most megy ez a fos is jól, ha az én gépem dmz-ben van. Így csak akkor fagy le, ha a másik géptől sok kapcsolatot kell natolnia. És legalább portokat sem kell engedélyezgetnem rajta ha valamit akarok a dmz miatt, hanem csak úgy megy mintha közvetlenül a modemen lennék(simán engedélyezem a szoftveres tűzfalon).
Ja és még egy vicces dolog, hogy 100mbit fullduplex lan kapcsolattól is gyakran fagy a router :DD de 10mbit fd-n már jó.