• remark #64
    "Plusz még az is nagyon érdekelne, hogy akik "kiszűrésről" beszélnek, azok ezt a gyakorlatban mégis hogyan kívánják megvalósítani?"

Ezen meg sose gondolkoztam.
    Az biztos hogy az elso lepes az lenne hogy aki kiszûr, azt helyezzuk (vagy keruljon magatol) olyan "moralis magassagokba" ahonnan mar kepes ezt a feladatat ellatni. De mivel velemenyem szerint nem par kiugro eset van, hanem sullyed az egesz hajo egy az egyben mindenkivel (es imigyen a legalul utazok kozul paran megfulladnak), igy ezt nehez lesz elerni.
    Egyebkent meg szerintem ha egy kozossegbe szorul egy kis ertek, akkor az a szurest automatikusan elvegzni. De ma mar annyira melyre sullyedtunk (lasd Morden fele ignorancia vagy tolerancia problema (en szohasznalatomban totalis erdektelenseg [magyarul szarunk a masikra]), melleteve a szerintem alacsony ertekszintet), hogy akit kidobunk a hajobol az nem a vizbe esik (amikoris legalabb kapalodzni lenne meg egy kis ideje, es talan kimentene egy masik hajo), hanem a feje egybol a viz ala kerul.
    Nemtom hogy jo pelda-e de most sietek haza es ennyi fert csak ki a csovon...