• Morden23
    Indigo, ez cefet hosszú lenne, sörrel a kezemben vagyok csak hajlandó kifejteni, mert mire legépelném, addigra lerohadna a kezem.

A lényeg nagyjából annyi, amit már a kommentjeimben leírtam: meg kéne feledkezni a túlzott toleranciáról és ignoranciáról. Igazad van abban, hogy néha nagyon nehéz megállapítani valakiről, hogy "egyszer majd talán esetleg" bekattan és lövöldözni kell (sokféleképpen lehet interpretálni bizonyos jeleket), de nem is kell idáig elmenni.

Például: a szülő ne az iskolát, meg a többi gyereket hibáztassa, amikor a 17 éves kövér, otthonülő, sehova el nem járó, első csókon sem túllevő gyereke gyűlöli az iskolát. A legtöbb esetben nem a "kis gonosz osztálytársak" meg a "szemét tanár" a hibás. És ezt még lehet ragozni.

A fene nagy tolerancia-mániánkkal kineveltünk már most egy rakat, önmagával elégedetlen embert, akik az életük különböző szakaszában depresszióba zuhanva zabálják/isszák/lövik be a kedély-javítókat.
    A világ manapság olyan, amiben az emberek így gondolnak magukra: "Úgy nézek ki, ahogy akarok, és azt gondolok, amit akarok, mert ez egy szabad világ."

De amikor másokra tekintenek, akkor meg: "Máshogy néz ki, mint ami nekem tetszik, mást gondol, mint amit én szoktam, ez egy idióta".

Ez a gyengébb idegzetű emberekben olyan hatást vált ki, mint amikor a kutyát egyszerre próbálod két lábra állítani meg lefeküdni. Elhiszik, hogy amikor dagadt 150 kilós szüzek lesznek, vagy rosszul öltözködő, ragyás különcök, esetleg egész nap számítógépjátszó kockák, vagy netalán munkamániások stb., akkor mindenki el fogja fogadni őket. Pedig a helyzet csak az, hogy leszarják őket, de közben a társadalom kiveti őket. Ettől pedig néhányan depressziósak lesznek, megint néhányan öngyilkosak lesznek, megint néhányan iskolákban meg munkahelyeken lövöldöznek (a legnagyobb részük befogja a pofáját, és éldegél).

A mai világban:

tolerancia = ignorancia = nem zavar, hogy a másik milyen, de rühellem, hogy olyan

A megoldás egyszerű. Jóval kevesebb tolerancia kell. (igen, itt például olyanra is gondolok, hogy amikor egy dagadt otthonülő 14 éves sír, hogy "anyu nem szeretnek a többiek", akkor ne az legyen a válasz, hogy "dehogynem, mert te így is tökéletes vagy")... de mint mondtam, nem akarom belelovallni magam nagyon, most amúgy is épp végeztem :)