• remark #14
    Termeszetesen a teljes konyvet nem idezhettem be... ;-) Ez a kijelentes nem lehet igaz minden termekre, de pl. cigire lehet, uditore lehet, sproruhazat markara lehet, autora lehet, villanykortere lehet (Philips vagy Osram?)...

A piacon egymassal harcol a Wal Mart fele olcso aru a Calvin Klein fele markas aruval. A tomeg egyik fele az egyikre hajt, a masik fele a masikra, es azert sokan vagyunk akik (pl. en, es ezek szerint te is) akik hosszu es alapos fontolgatas utan vesznek meg egy termeket (de nem mindet). Szerintem mi vagyunk a kisebbseg. Azt viszont szerintem senki se nagyon mondhatja el magarol hogy a reklamok nem hatnak ra. Neked nincsenek preferalt markaid?

Sokszor egyszeruen nem all rendelkezesre elegendo ido es informacio a dontes meghozatalara. Es ha ez igy van, akkor valami mas donti el hogy Dr. Oetker vagy Tesco gazdasagos mirelitpizza lesz-e vacsorara.

Amit viszont irtam az konkretan a temahoz kapcsolva annyit jelentett hogy nem adhatjak olcson az X zenekar zenejet... Nem lehet egy befuttatot "nagyraertekelt" "sztar" termékét olcson adni. Az arverseny az illuzio egy csomo marka eseten, mert pl. Britney Spears az egy marka, az egy fogalom. Igy nem versenyeznek, hanem diktalnak. Attol lesznek ertekesek, mert dragak. Nem lehet elvarni hogy arat csokkentsenek...