• trident
    #30
    Miről van szó a cikkben?
    Van e arról szó, hogy a pneumatikus rendszer milyen erőt hordozhat, külső energiaforrásról működik e, az elektronika mekkora, milyen szintű, mennyire állhat készen az önálló működésre?

    Ha jól emlékszem a neveddel többször találkoztam a haditechnika topikba, te ott viszont az enyémmel nem, de cáfolj meg, ha a jelenlegi irányvonalak a technológia optimalizására vonatkozik (ebben fontos komponens a lehető legkönnyebb súly, olcsóbb előállíthatóság).

    Amúgy mi az amire gondolsz? Mármint a b kategórás akciófilmekre és sci-fi-re, vagyis helikoptereknél használatos gépágyúkat raknak GI Joe-ra?

    Ha jól tévedek, akkor a hevederes gépfegyverek és vállról indítható rakétákat a gyalogság aktívan használ, és a pontosság, logisztika, csapásmérés az elsődleges, nem egy több száz kilós páncélba bújtatott jóember, aki kiválló célpont, valószínűleg rossz terepen nehezen közlekedik, épületharcra alkalmatlan lehet, elsődleges célpontot fog képviselni, rejtőzködni, hirtelen hasra vágni magát nehezen tudja, ha feldöntik, akkor elképzelhető milyen egyszerű talpra állítani, ha pedig megsérül az exoskeleton, akkor tehetetlen.

    És ha nem az eddigi fegyverzetet használja, akkor mit? Egyszemélyes rakétakilövó?

    Gondolj bele, hogy például a jelenlegi iraki konflikusban ez lenne a célszerű, vagy a rajokban, koordináltan harcoló alakulatok.
    ---------------

    Oké, értem én, rendben is van a koncepciód, sőt (!) valószínűleg a közvélemény tudta nélkül is szinte biztos hogy folynak ilyen kísérletek.
    Amiben én el tudnám képzelni a te koncepciódat az inkább a szanitécek, kimentési akciókban tudnám elképzelni, illetve a támogató fegyverek egyéni használatakor (nem ismerem a tipusszámát az mg-ből kialakult fegyvereknek)

    --------------------

    Gondolom te is kedveled a haditechnikát, szivesen nézel ilyesmi dokumentumfilmet, tudod te is jól, hogy sokszor egy új technológia csak ötleteket, irányokat adott, sajnos gyakoriak a kudarcok. Ilyenre hoznám példának az egyszemélyes hátirakéta (tolósugaras tán a helyes kifejezés), amit meg is csináltak, de túl nagy a költség, alacsony a hatékonyság.

    Konkrét válasz a kérdésedre: milliárdok? Na persze nem forintban és nem régi lejben:D
    Érdemes? Ahogy fenn próbáltam rámutatni, optimalizált a haditechnika, az valóban fontos, hogy egy személy mekkora hadianyagot képes hatékonyan kihasználni, de tartok tőle hogy idegen a "gatlingos mechwarrior és űrgárdista". Anno én is olvastam ilyen regényeket és nagyon bejövősek voltak, nem vagyok szkeptikus sem, szeretem a sci-fit, de engedtesség meg, hogy megmosolyogjam az "akkor most az filmtrükk volt?" mondatot.

    Továbbra is tartom magam az okoskodni, támadni nem akarok gondolathoz!;)