• ToCsEk
    #7016
    2hónap alatt össze lehet szedni annyit ha germán és top rabló, problem? :D
    az viszont tény hogy össze magyar szerver előre lejátszott fos, ha meg nem, mh nyeri meg x klánnak (mh haverjainak kémked) szóval érdemes elkerülni hun szerveteket, aki meg nem hiszi el olvasnivaló:

    "Travián szégyenei a multi hunterek.

    Korábban már irtam egy visszafogott ciket róluk amiben probáltam öket is mint emberek beállitani aztán sikerült nekik az ott leirtakat megcáfolni.

    Korábban ugy gondoltam hogy van köztük tiszteséges és becsületes (mondjuk gyévocska) de sajnos aztán sikerült bebizonyitaniuk hogy ök is ugyan olyan becstelenek mint a többi mh.

    Legnagyobb hiba amit egy mh elkövethet az ha öntelt és beképzelt lesz. A következö történetek tartalma a kezdö olvasó számára elretentő lehet de úgy érzem hogy mindenkinek tudnia kell milyen is a magyar travián szervereket felügyelö társaság.

    1. Védett játékosok : Még az elsö speeden történt amikor megismerkedtem a játékkal hogy az egyik mh azért zárolta a felhasználómat mert a testvérét levertem. Lehet hogy mások is találkoztak már ezzel a problémával. Vannak a játékban védett felhasználük akiket ha támadsz egyszerüen a haverja zárol téged valamilyen koholt vád alapján.

    2. Információ szivárogtatás: Ezt az esetet elismerték és a fórumon is közé tették persze ugy hogy törlés alatt lévö felhasználóról van szó. Azt azért elhalgatták hogy a törlés csak utána lett elinditva. Az történt hogy a klán erösebb felhasználóiról információkat adtak ki az ellenfél játékosinak. Mondjuk tudták mikor mennyi egységed van, mikor vagy a gépnél stb. Hab a tortán hogy mikor az admin ezt megtudta és kiderült az igazság csak figyelmeztette az mh-t és nem rugta ki a picsába. A fenti eset után volt alkalmam pár hónapig mh lenni egy szerveren ahhól még több visszáság derült ki.

    3. Mindenek meg van az ára : Normál szerveren történt hogy zároltam egy egesz klánt es a másik mh szinte azonnal oldotta öket. Aztán megint zároltam ö megint oldota természetessen büntetés nélkül. Berágtam rájük és én zároltam újra majd rögtön adtam nekik a max bontást. Ekkor jött a másik mh hogy hát nekik kellene nyerni a szervert. 2 hete megy a szerver és már megvan hogy kinek kell nyerni ? Makogott valamit aztan elmondta hogy mindennek megvan az ára. Normál szerver gyözelem 25000-50000 körül van a speed 3x ennyibe kerül az érdeklödöktöl fügően.

    4. Kettös mérce : ’Ö biztos nem csall , hétvégén voltam nála és lattam hogy játszik’. Na ez az a pont amikor úgy éreztem hogy nincs értelme illuzióban élnem. Gyévocska akit korábban nagyra tartottam ö mondta ezt. A történetröl annyit kell tudni hogy megkeresett pár ember hogy menjek játszani a speedre. Styepan volt a user neve (aki ott volt a szerveren az tudja miröl volt szó.) Kérdeztem hogy mégis hogy lenénk. Hat leszünk 6 –an ha én is beszálok meg kapunk segitséget is. A részletekkel nem untatok senkit. A lényeg hogy multi + bottal nyomták a srácok, a farmokat meg megvették. Amit én láttam az hogy a védetség alatt kaptak 60 * 1200 nyerset ami azt jelentette hogy 300+ buzgájuk volt mikor elkezték a játékot. Bottal lefarmoltak mindenkit, 2 oránként mentek. Multis falukat csináltak és azokat farmolták. Mikor ezzel az egésszel gyévocskához mentem azt mondta ami a cim is enek a pontnak. ’Ö biztos nem csall , hétvégén voltam nála és lattam hogy játszik’ – most itt két eset lehet. Elsö hogy nagyon naiv a csaj , második hogy hülyének néz. Kérdem tölle és mi a helyzet a nyersi küldéssel az elején ? Akkor ö nézett egyet hogy honnan tudok róla. Mondom bent voltam a userben és láttam. Jah hát azért kaptak buntetést , raktár üritést. Ha más emberek csak két felhasználót regélnek egy IP cimröl máris törölnie kell az egyiket, ha haver az illetö akkor persze csalhat ahogy nem szégyel.

    5. Játékosból lesz az mh de az mh miért lesz játékos? A probléma ismert szerintem nem jó az hogy játszhatnak az mh-k a különbözö szervereken. Mikor elsönek mondtam ezt akkor még fele anyit tudtam az egészról Az mh kiválasztási modjával van szerintem a baj. A magyar szerveren úgy lesz valakiböl mh ha ismer egy létezö mh-t aki beviszi a csapatba. Nos szerintem ez az egész rendszer nem jó. Külföldi szervereken , com, us , uk ez ugy müködik hogy nyilvános pályázat van. Meg kell mondani ki vagy milyen képzetséged van , hol játszol és miért akarsz mh lenni. Igy vissza menöleg le tudják ellenörizni a jelölteket majd behivják interjura (Icq , skype bármi) a lehetséges legjobb jelölteket. Meg kell nézni mi a különbség a szerverek közt. Amcsin és angolon lehetetlen csalni. Objektiv döntések születnek, ugyan azért ugyan az jár mindenkinek. Mivel az mh névtelen nem ismert , igy nincsen bratyizás se.

    Véleményem szerint a travánnak az a legnagyobb baja ha az mh és a játékosok világa össze fonodik. Márpedig a magyar szerveren ez már megtörtént. A ketös mérce , a korupció mind hozzá járult ahoz hogy a magyar szerveren egyre kevesebben játszanak és ez csak fokozodni fog. Néha arra gondoltam hogy megirom ezt az egészet a németeknek de hát mi a francnak ?

    Tudják ök pontossan hogy mi a helyzet elvégre elkezdték teljesen autómatizálni a problémás részeket. (nyersi küldés, baráti támadás stb).
    "