• Silv3ry
    Nem mindenhol van ez így. Velem pl történt egy másik magyar szolgáltatónál, hogy miután a minden védelem nélküli w98-as gépemet felraktam a hálóra (most mind1 hogy miért, de így jött ki a lépés, amúgy nem szoktam), kb 10-15 perc múlva telefonált az ügyeletes a szolgáltatótól, hogy telepítsek vírusírtót, valamint közölte, hogy blokkolta az e-mail forgalmamat, amíg nem szólok neki vissza, hogy leírtottam az "kártevőimet". (és nem kis ADSL szolgáltatóról van szó).
    "T"-ékről csak annyit, hogy vettem egy routert csak azért, mert naponta a Z.nealarm 3-5 megás logfájlokat készített a gépemen... nincs nekem erre ingerenciám, se tárhelyem... De amúgy általánosságban egy nagy káosz az egész ami a neten a háttérben zajlik. Mindenki portscannel, ftp-t ssh-t próbál bruteforce-al feltörni stb... és ezek csak az egyszerűen észrevehető dolgok.
    Az ISP-knek igenis feladatuk lenne ezeket a bejelentéseket kezelni! Mert ugye én mit tehetek? Vissza portscanelem? Vagy küldök egy f.cku usernevet az ssh portjára? Vagy ki "vigyáz" a netező emberre (ember gépére) azon kívül, hogy van egy egyszerű tűzfalam?

Másik:
    Ezzel a "jogosítvány" dologgal csak az a gondom, hogy lassan a PCnek nevezett szerkezetek lesznek kisebbségben a hálóra kötött gépek között... mostantól tvboxnak, dvdlejátszónak, konzolnak (majd később hűtőszekrének stbstb) hívják őket... A TVzéshez csaknem kérhetsz jogosítványt...