• Morden23
    #14
    Ezt így ebben a formában nem mondanám.

    Mint ahogyan mondtam, számomra nem bírnak különösebb jelentőséggel a vallások (nem vagyok vallásos, ergo sem a kerszténység, sem az iszlám, sem akármi nem szívügyem), de a kulturális különbségekből adódó súrlódás az csak számodra, mint európai ember számára jön le.

    Lehet, hogy nehéz felfogni (nekem is az), hogy az iszlám vallási élet jóval szervesebben része a mindennapoknak, mint pl. átageurópai (akár magát kereszténynek valló) polgárnál. Mellesleg nem egy vallásos ember (többen itt, az SG-n is) szokták kommentelni, hogy "milyen jó lenne, ha feltámadna a vallásos hit pl. itt Magyarországon".

    Az iszlámot kb. annyira teszik nevetségessé a saját hívei, mint a kereszténységet számomra azok a hívek, akik Sátánt látnak Dan Brown-ban, vagy istentelenségnek tartják az evolúcióelméletet. Csak ezek a dolgok koránt sem ömlenek annyira a médiából (az általunk ismert médiából), mint az iszlámosdi.

    Ehez persze az is hozzátartozik, hogy az átagember nagyjából annyit tud az iszlámról, hogy "valami Allah-ról magyaráznak". Kellő információk hiányában kb. annyira látsz bele, mint a kvantumfizikába.