• BStage
    én szót nem irtam arról, hogy jó-e vagy rossz-e, ha a közigazgatásban nyilt forrású rendszereket kényszeritenek ki, én csak tipikusan nyilt forrású hittéritők által terjesztett FUD-os butaságokat cáfoltam.

De, hogy a témáról is szóljon a topic érdemes megnézni, mekkorát sziv münchen a linuxra állással, 5 év alatt párszáz gépet tudott csak átállitani, ezrével veszi ma is a win licenseket, mert nem tudják átállitani a gépeket és nyomják bele az euro milliókat.
    Az az igazság, hogy egy sokezer gépes hálózatnál nem igaz, hogy csak "Bongesz, doc-ot es emailt ir, meg tablat szerkeszt." Ott már olyan komoly alkalmazások közötti kapcsolatok, felügyeleti rendszerek vannak, amikre a linux és a rá irt alkalmazások nincsenek felkészülve. (és akkor pl az openoffice "tudásáról" nem beszéltünk)

"Hisz a te adodbol veszik a wint... "

ahogy az én adómból viszik a linuxra átállás irdatlan költségeit és - lásd münchen - utána az irdatlan szivások, nem működések többletköltségét. Sajnos sokan a kis otthoni kis gépük előtt ülve képzelik el, hogy hogy is működik egy nagyvállalat vagy sokezer gépes vállalati infrastruktúra és csak annyit értenek meg, hogy jaj de jó, hogy letöltehtem ingyen a linuxot, vezessük be mindenhol, hú de olcsó lesz. A gyakorlat ennek ellenkezőjét mutatja, le sem lehet irni, hogy mennyivel bonyolultabb annál a helyzet, mint amit sokan elképzelnek.