• Brainpumper
    #31
    Nem jó ha úgy kategorizálsz be embereket hogy azt sem tudod, milyenek. Direkt nem akartam minősíteni a kuruc.info-t, mert a hozzászólásaim a sokféle vélemény és látásmód mellett szóltak. Most viszont elmondom hogy nekem sem tetszik minden amit írnak, sőt alaposan meg kell szűrni továbbá a fogalmazás több ponton közönséges, feleslegesen lealacsonyító jelzőkkel látnak el embereket, ez egy laptól nem szép etikai szempontból.

    Úgyanúgy kikérem magamnak a szélsőjobbozást mint robertone. Már csak azért is mert a 23.as hsz-omban leszögeztem hogy csak olyanért ítélek el valakit amiről tehet. Ehhez tartom magam szilárdan.

    Nincsenek oldalak, szélső oldalak, kategorizálás. Mindenkiben keverednek mindenféle politikai nézetek, nagyon különböző, olyankor ellentétesek is lehetnek, sőt az a jó ha ellenpólusok között hullámzik.

    Az én látásmódom ideái:
    (persze lényegében esélytelenek a valóságra):
    -Nemzeti büszkeség erősítése, egyidejűleg más népek iránti feltétlen barátság.
    -Államadósság bojkottja, IBRD, IMF elmehetnek a francba, saját fejlesztési bankok.
    -EU-ból kimaradni (nem sikerült)
    -Minimális állam, ami csak a szükséges legkisebb mértékű adót szed, megnövelné a vállalkozási kedvet, ugyanakkor létfontosságú területek (egészségügy, vasút) állami kézben, felesleges gusztustalan kizsákmányoló magánmonopóliumok betiltása
    -Protekcionista gazdaságpolitika, amit mi meg tudunk termelni, nem importálhatjuk, ugyanakkor elárasztani a világot olcsó termékkel aminek nem tudnak ellenállni.
    -A multicégeket kitiltani.

    Miután az országot megtisztítottuk minden külföldi befolyástól, egy nagyon lenyúzott, látszólag lecsupaszított, megszenvedett ország lenne. De csak ilyenkor lehetne tényleg felépíteni egy jövőt és ebből a tiszta alapból egy olyan gazdagságot amivel a világ élvonalába kerülnénk évtizedeken belül.

    Szép álom. :D