• DcsabaS
    #26
    Csak akkor, ha egyetlen 1 kepet keszithetunk. Mert egyebkent ultra nagy felbontasi igenyek eseten lehet csinalni mozaikot, es ehhez a digitalis technika messze kenyelmesebb/hatekonyabb. Ezzel a technikaval a felbontasnak tulajdonkeppen nincs is felso hatara, csak a bevetett szamitogepes hatter.
    Ilyen mozaikokat eloszeretettel hasznalnak pl. a csillagaszatban, a hadseregben, vagy nagyon terjed varosok ultra nagy felbontasu panorama fenykepezese is (messze 20 ezer x 5 ezer pixel folott). Nekem is van pl. a Foldgomb feluleterol ilyen komponalt kepem, 40 ezer x 20 ezer pixeles felbontasban. De megfelelo program hasznalata mellett valojaban meg arra sincs szukseg, hogy igazabol 1 db-ra konvertaljuk a kiindulasi kepeket, ahogyan pl. a GoogleEarth sem 1 db-ban tarolja a Fold felszinenek fotoit.

    Analog gepekkel, plane szamitogepek nelkul, ezek a tavlatok nem nyilhattak volna meg. (Amugy jo kerdes, hogy az egyebkent gyonyoru magyar Parlamentrol, illetve a Citadellas budapesti latkeprol eddig miert nem csinaltak ilyen ultra nagy felbontasu mozaikot. Vagy csak en nem tudok rola?)