World Hobby Fair 2007
  • Rexor
    #1
    Mit nekünk E3 (isten nyugosztalja szegényt), a legendás Tokyo Game Show vagy az egyre magabiztosabban fejlődő GC? Japánban létezik egy másik, hasonló expo, amely World Hobby Fair névre hallgat, és elsősorban a fiatalkorúak kedvében járnak: kártyák, életnagyságú bábok, kiállított játékok - kánaán.

    A World Hobby Fair elsődleges profilja NEM a számunkra fontos videójáték ipar, hanem a figurák, ajándéktárgyak, gyűjtögetős kártyajátékok, hasonlók promóciója. Néhány videójátékokkal foglalkozó fejlesztő és kiadó persze évről-évre tiszteletét tette némi remekül reklámozható franchiseaikkal. Idén viszont a Nintendo is bejelentette, hogy sok-sok kiállított Wii-vel és NDS-el készül az eseményre. Minket érdeklő bejelentések nem nagyon voltak - ez nem az a show - , viszont nézzük, kik is szerepeltek komolyabban.

    >>> Itt volt a Sony az Ape Escape franchise-ával, a Capcom a Megaman-t állította ki, Hudsonéknál játszható formában tette tiszteletét többek között a versenyzős(???) Bomberman, a Wii-s Harvest Moon - a nagy N pedig Mario Party-t és sok sok egyéb játszható ds/wii játékot hozott magával. A Sega sem maradhatott ki, ők természetesen mindannyiunk kedvenc sündisznóját, Sonic-ot cipelték ki: szerencsére nem a "legszívesebben örökre elfelejtenénk, hogy valaha is létezett" Ps3/X360-as Sonic the Hedgehog, hanem a Wii-s Sonic and Secret Rings (aka Sonic Wild Fire) volt játszható - ez utóbbit mi is nagyon szívesen kipróbáltuk volna, a képek alapján egészen pompásan mutat.

    Már csak egy kérdésünk maradt: melyik épeszű szülő az, aki egy ilyen rendezvényre elviszi a gyermekét (vagy hagyja magát elrángatni), ahol a kissrác olyan mennyiségű "ezt is, ezt is, ezt is meg kell vennem" kívánságot halmoz fel az elkövetkező időszakra, hogy az valami félelmetes? A mellékelt képeken látni, hogy iszonyatos tömeg volt odakint, és rengeteg kiállított termék: mi értelemszerűen a videójátékos aspektusra koncentrálunk.

    Gamer365