• BlackRose
    Persze, én nem is mondtam, hogy mindenki angyal, viszont nem szabad a néhány ördög miatt mindenkit korlátok közé rakni. Ugye matematikával és társadalomtudománnyal? már ne haragudj, de matematikában elég erősnek érzem magam és papírom is bizonyítja, társadalomtudomány-ha gazdaságról beszélünk akkor elégé foglalkozok vele, főleg a szabad piac az amit tanulmányozok és a bürokrata intervencionalista rendszert. Na de itt ne erről van szó, valszeg én is kb. annyira buta vagyok mindkét téren mint te, úgyhogy ezen nem mérgelődnék, viszont ha már matematikus vahy, akkor egészen egyszerűen a játék elmélettel és a halmazok elméletével bizonyíthatod is amit mondtam, ha nagyon érdekel, Google és már meg is találod, hogy pl. Cantor és Dickinson matematikailag bizonyították a mindenható kemény kezet, de később másik (komolyabb matematikusok) megdöntötték, csupán azért mert igen matematikailag a halmazok elméletében a valós számokat lehetetlen enumerálni és ezért a (0,1) valós számok halmaza nagyobb mint az egész számok halmaza. Matematika? Most rendben van? Persze a részletekért dolgozz egy picit mert én sem kaptam ingyen. Ja és szerencse, hogy vannak gonosz emberek is, mert sőtétség nélkül nem tudnánk mi a világos. A mai idóta domináns vezette társadalomnak az a baja, hogy beakar tömni minden gödröt, csak ha nincs gödör akkor nincs csúcs sem, az egész világ egy szürke lapos hely lesz, ahol mozogni sem mersz majd, mert nem tudod, hogy mi a jó. Ne felejtsd el, hogy a kemény kéznél minden ami nem kötelező az be van tíltva, nincs közép út, minden vagy fekete vagy fehér, egyszerűen azért mert másképen nem működik. Vagy muszáj (kötelező) vagy nem szabad (tiltott). Éltünk már ilyen kemény kéz politikában...

inkább: Be a free thinker my friend, not a sheep. History is made by seizing the moment, not by following the rules.

P.S.

"Se a büntetés, se a felvilágosítás nem tudja ezt megakadályozni, viszont mindkettő eszköz, ami kordában tartja az ilyen beállitottságú "embertársainkat"."

ez teljesen igaz, viszont a büntetésnél fennál a veszély (és sokszor meg is történik), hogy az ártatlant is megbüntetik, felvilágosításnál ez nem gond.

Szóval egyezünk, hogy nincs ideális 100% működő megoldás, de ha a represszió és a felelőségel járó szabadság között kell választani, akkor ne haragudj, de én a szabadság oldalán vagyok.