BlackRose#10
Nem lehet beszüntetni a bűnözést, az utópia. Miért ilyen nehéz ezt megérteni. Viszont nevelésel és oktatásal csökkenthető. A kemény kéz viszont nem csökkenti, az leszámol a bűnözés egy részével, miközben a normális nem bűnöző emberek szabadsága is korlátozva van. Mit szólsz a következő esethez...
ki itt a bűnöző? az ártatlan ember aki egy marha törvény keménykezű betartása miatt ül rácsok mögött, vagy az állam amely ezt az idióta törvényt alkalmazza?
Mit szólnál, ha a srác helyében lennél? Persze ez nem csak az USA-ban történik, csak ott még hallani lehet az esetekről, máshól meg a sötétségben elveszik és csak az idióta rendszer áldozatai tudnak ezekről a dolgokról. Remélem a srác hamarosan szabadulni fog, de ez esetben is a kemény kéz politikája ejti az áldozatokat. Vagy mit szólnál hozzá, ha a SWAT csapat nyakig felfegyverkezve éjel kiverne az ágyadból mert valaki jelentette, hogy kábítószer van a lakásodon, vagy ami még jobb szoftver kalózkódásal foglalkozól - kell ide militáns SWAT csapat, vagy egy normális emberi rendőrség is elég? Vagy ha felfordítják a könyvesboltodat mert muzulmán vagy (mint tegnap angliában - nem mondom, hogy ez az eset ártatlan emberekel történt, mert ezt még nem tudom, de mindenesetre mi a garancia, hogy nem történhet meg?) Vagy amit egy ismerősöm látott Münchenben (szemtanú volt) egy pasi elopott valami viszonylag jelentéktelen dolgot, és kb. 30 rendőr vette üldözőbe percek alatt (a rádiótechnika elég hatalmas dolog :) és amikor bekerítették a pasi majdnem szívrohamot kapott mert ahány rendőr volt a helyszínen annyi fegyvert fogtak rá. Na most rendben van ez bűnözés de azért gondolom, hogy a módszer egy picit túlzottan durva.
Az állam korlátlan hatalma a világ legnagyobb bűne. Lehet e ezt máskép? A jelen esetben kérdéses, de nem szabad elfelejteni, hogy a bűnözés és a terrorizmus is valaminek a következménye, és én személyesen azt hiszem, hogy éppen ez a totalitáris, hatalmi bolondság ami óriási többségben előidézi a bűnözést és a terrorizmust. Na OK ne legyen itt tévedés, nem vagyok bűnöző és nem védem a bűnözőket, de a hatalom egyik rossz oldala (a számtalan közül), hogy sok esetben az ártatlanok esnek áldozatúl, na ezért vagyok a hatalom ellen, legyen az bűnöző, terrorista de ugyanúgy állami hatalom, nekem mindegy, nekem mind egyforma ellenségem.