te hiszel benne?
  • HUmanEmber41st
    #72


    Hevenyészett ábrából (talán) látható, h a lélek az anyagi világon kívüli létező. Az anyagi világgal a kapcsolata az intelligencián, a tudaton keresztül van.
    Mi a lélek? Végtelenül leegyszerűsítve: Isten végtelen testének végtelen számú "atomja". Mivel a lélek egylényegű Istennel, ( mint az óceán egy cseppje az óceán egészével) minden lelket elkap egyszer a vágy, h Istenként akar teremteni, Istenként akar élni. Erre a legalkalmasabb az anyagi világ, ahol minden lélek úgymond kiélheti a vágyait. Ám az anyagi világban hat a karma törvénye. Végigjárva mind a 8 400 ezer létformát a lélek letisztul ama vágyától, h Istent "játszon" és visszakívánkozik örök otthonába, a Mennyországba, Isten szerető társaságába. ( lásd tékozló fiú hazatérése/ Újtestamentum)
    Isten ezért vagy Ő maga, vagy nagykövetei: a szentek, próféták, avatarok , lelki tanítómesterek útján mindig, mindenhol és minden korban tájékoztatja az értelmes ( intelligenciával rendelkező ) lényeket a hazatérés ( visszajutás a Mennyországba) aktuális módjáról. Mivel az értelmes lények eléggé különböznek egymástól végül is minden lélek más és más, így rentgeteg módja van Isten szerető szolgálatának és a hazatérés módozatainak is. Gyak. ezért van a Földön is annyiféle vallás. Persze nem mindegyik hiteles. Egyenlőre ennyi :D