• remark #46
    Nem ertem pontosan hogy mire reagaltal, de ha erre:

"Es ha draga lenne is inkabb olyan energiaert fizetek ami "tiszta"."

Akkor biztositanalak kell hogy atomeromu parti vagyok, minthogy szerintem se nagyon lehet egyelore mashogy megoldani a problemat, de ha eljon majd a fuzios eromu kora, akkor en biztos arra teszem le a voksom.

Egyebkent kornyezetbarat energiaforras is letezik: ha kevesebb energiat hasznalna fel mindenki, akkor a kulonbseg ugyehogyugye teljesen kornyezetbarat modon allitodna elo? (Merhogy nem allitodna elo sehogy.) Az energiaval nem csak ugy lehet takarekoskodni hogy lekapcsolod otthon a villanyt ha ugyse kell, hanem ugy is hogy olyan szolgaltatast veszel igenybe ami kevesebb energiat/eroforrast fogyaszt el, vagy olyan termeket veszel ami kornyezetbarat modon lett eloallitva (amiben benne van a kisebb energiafelhasznalas is).
    Hogy melyek ezek a termekek/szolgaltatasok? A rossebb se tudja. De a tippelgetes ingyen van, legalabb megprobalni meg lehet. Esetleg el lehetne kezdeni reklamalni hogy a termekeken ne csak az osszetevoket tuntessek fel, hanem azt is hogy mennyi eroforrast hasznaltak fel az eloallitasahoz, mennyi kornyezetszennyezessel jart az eloallitasa stb. Esetleg hogy mekkora az orabere annak aki azt keszitette (gyerekmunka rulez sajnos meg mindig).
    Na mindegy, nem almodozom tovabb.