• TH448
    Többen emlegették itt, légyszi ha nincs igazam, vki javítson ki.
    A TPM nem véletlenül az a beégetett egyedi azonosító, ami főként arra szolgál, hogy le tudjam védeni az adataimat, hogy ha kiveszik a vinyót, akkor se tudják visszanyerni az adatokat? Szóval veszek egy dobozos vistat, akkor ott nem adnak hozzá azonosítót, tehát anoním marad a dolog, ezen kívül nem hinném, hogy az azonosítót elküldi ms-nek, az potenciális biztonsági rés lenne. Mégis mindenki a nagy testvért emlegeti... Ms csak azt akarja elérni, hogy legális win-t használjon mindenki, ezt meg lehet érteni.

Egyébként nálam már a beta2-óta vista megy, és ha már mindeki írt róla, én is megosztom a tapasztalataimat: szép, ez kétségtelen, meg az is, hogy több ram kell neki, giga alatt nem ajánlanám. Nagyon sok felesleges dolog van benne, de azért vannak hasznos apróságok, ezekre mindjárt kitérek. Az egész oprendszer filozófiájában kezd hasonlítani a osx-re. (Ezen ne sértődjön meg senki, próbálok objektív maradni.) Értem ez alatt azt, hogy ugye osx alapból egy egyszerű oprendszer a maga csupaszságával, viszont adnak hozzá egy programcsomagot, és így összevetve kap a felhasználó egy olyan rendszert, amit szinte mindenre használhat egy alapvető kezdő szinten. Ms ugyanerre halad, fotókat rendezi, kereshet az ember amit csak akar, thumbnail alapú képtár, alapvető szerkesztési funkciók, dvd player, win movie maker, szóval szinte mindnek megvan a maces megfelelője (Garagebandé készül), és mindnek jellemzője, hogy elég primitív, de a kezdő user elmondhatja, hogy "vágtam videót, meg csináltam slideshow-t", viszont ha picivel is komolyabbat szeretne a beépített sablonoknál meg szűkös effektkészletnél, akkor tejelnie kell valami drága programért. Ezen kívül ami még szembetűnő, hogy ms-nek több pénze van design-t fejleszteni, vista-t eléggé eltalálták ilyen téren.
    Nekem eddig vista futtatásából driver hiány miatt volt hátrányom, de még mindig jobban állok, mintha mac-em lenne. :D:D:D:D (Ez nem célzás volt.) Ezen kívül ott volt bibi, hogy after effectsnél néha magától megállt preview, mintha nyomtam volna vmit, de ezt mintha kijavították volna finalra. Meg ugye 512 ramom volt, na azzal after effects meg premier horrorisztikus rémálom volt. Viszont nálam vista jobban kezeli az erőforrás menedzsmentet, akkuról tovább bírta a noti.
    Mindent összevetve akiben van egy kis kisérletező kedv, meg esetleg tud várni néhány hetet driverre, és van legalább giga ramja, mindenképp javaslom vistát, legfeljebb kapcsolja ki aerót, de a jobb biztonság miatt mindenképp érdemes. Egyébként egy tanács: mivel az ide írkálók többsége tanul, tisztaszoftver vagy campus vagy mi a tökömön belül is elérhető lesz vista, mindenképp érdemes, akkor ugye minden frissítés minden jön autómatikusan.