• zzebi
    Mindenki megnyugodhat, a halozat es a hozza tartozo szolgaltatasok a kovetkezo 5 evben is fejlodni fognak. A fejlodesnek eddig sem es ezutan sem a technologia fog az utjaban allni. Amint eleg nagy a verseny, van elegendo kereslet es megfelelo szinvonalu szolgaltatasok, akkor a cegek hajlandoak befektetni az infrastrukturaba. Ha a szolgaltato dupla annyi penzt tud keresni azzal, hogy minden hardverjet megduplazza, akkor meg fogja tenni azt. De sokkal valoszinubb, hogy egyszeruen kicsereli az egeszet egy dupla olyan gyorsra olcsobban.

Persze azert is irtam, hogy 480p videok eseteben mar ma is alkalmas a halo VoD-re, mivel ez csak 2-3 megabites adatfolyam. Nagy mereszseg lenne ma azt mondani, hogy 5 ev mulva nem lesz legalabb 10 megabites egy atlag broadband kapcsolat.
    Mindezek mellett, pont ugy, ahogy ma is koveti az infrastruktura a vegpont sebesseget, 5 ev mulva is ugyanezt teszi majd.

En most otthon a 3 Mb/s-os kapcsolatomon "egyenesben" nezhetem a 480p Quicktime videot. Komolyan nehez elhinni, hogy 5 ev mulva ugyanezt teljes HD felbontasban is megtehetem majd?

Egyszeruen nem latom, hogy mi ennyire hihetetlen.