• kvp
    #64
    "Amugy viszont ha afk vagyok egy idő után vadul elkezd tölteni a vinyó, ilyenkor mi a fenét csinál?, ezt már rég óta szerettem volna tudni :D"

    Automatikus defragmentacio es startup gyorsitas a diszk tartalmanak atrendezesevel. Kiloheto, ha az ember atnevezi azt a rendszerkomponenst ami ezt vegzi.

    A toltogetest pedig a conservative swap usage opcio bekapcsolasaval es a disk cache limitalasaval lehet elerni. A fix meretu swap file mar win3.1-nel is kotelezo volt annak aki nem akart varni. (linux-ban es macos-ben is van dinamikus, de valamiert az emberek nem szoktak hasznalni) A windows fo swap file-jat a legjobban hasznalt meghajtora vagy a disk kozepen levo particiora erdemes telepiteni, fix merettel. Igy kell a fejnek legkevesebbet mozognia es igy lesz a leggyorsabb.

    Ha jatek kozben nyitva van a bongeszo, akkor a bongeszo ram cache-enek a meretet is erdemes limitalni, igy nem nyomjak ki folyton egymast a rambol a jatekkal. Egyebkent hasznalok mind dual core-os, mind hagyomanyos egymagos gepeket, a dual core-os akkor jo ha az egyik magot 100%-ra terheljuk. Igy a masik meg mindig kezeli a gui-t, tehat nincs homokora. Ha ket 100%-os program fut, akkor meg elkelne egy par mag, vagy egy intelligens (valosideju) kernel scheduler (a macos-ben van ilyen, az egymagoson sem fagy be), ami visszavenne a 100%-os terhelest 80%-ra, hogy valaszkepes maradjon a rendszer. Igy csak egy picit tovabb tartana minden, de nem kellene homokorat nezni.