• remark #27
    Zene: Nekem tetszo zene nem kaphato, igy nem ertem mit akarnak tolem. Azt toltok le ami jolesik.

Film: Amig nem vezetik be hogy az agyonreklamozott de egyebkent fullsz*r filmek megtekintese utan a kijaratnal visszaadjak a penzemet, addig igyis-ugyis elobb megszerzem ingyen, megnezem, eldontom hogy olyan alkotas-e ami meger-e par eurot vagy sem, es ha igen, akkor megveszem (jelenleg DVD-n, jovoben kitudja min). (A nem (jol) mukodo kavedaralot is visszacserelik, a 2 mosas utan szetszakadt nadragot is visszacserelik, na de az ultragagyi filmek dompingje ellen, nekem, fogyaszatonak megis milyen fegyverem van?)

Jatek: Jatekdemo kiprobal, neha ha ahhoz tamad kedvem a kalozverziot is kiprobalom, csak hogy biztosra menjek, aztan ha tenyleg erdekel a jatek, akkor megveszem.

Szoftver: Ezen a teruleten egyelore nincs olyan igenyem (otthoni felhasznalasrol van szo) ami ne lenne kielegitheto ingyenes szoftverekkel. Mivel idokozben a Windows egyre tobb akadalyt gordit elem, igy inkabb attertem Linuxra. (Thanks to MS igy legalabb megismerek valami alternativ oprenszdszert is, es meg az is lehet hogy munkahelyemen is a linuxos megoldasokat fogom elonyben reszesiteni - ha epp az a jobb...) Persze munkahelyen csak legalis szoftver van telepitve (igy pl. Windows is), bar be kell valljam elonyben reszesitem az ingyenes szoftvereket, hiszen - ha ugyanazt tudja - sokkal kenyelmesebb egy ingyenes szoftvert feltenni belso (ceges) hanszalatra mint engedelyt szerezni valami fizetos megoldas finanszirozasara.

A lenyeg az ott van, hogy foleg film/jatek teruleten nem latok semmilyen olyan fogyasztovedelmi eszkozt amivel biztositani lehessen hogy ne verjenek at lepten nyomon. Lasd sok mai borzalom film es jatek, hatalmas reklamkampany, a legjobb jelenetekbol osszevagva egy 1 perces trailer, aztan a moziban kiderul hogy az az 1 perc volt erdekes, a film tobbi resze ugy rossz ahogy van. A jatekoknak is sajnos ovatosnak kell lenni, nem eleg a demot kiprobalni, mert hajlamosak az egyetlen otletes palyat betenni a demoba, es kesz, a jatek tobbi resze üres "hent".
    Egyszeruen az ember utolag sajnalja hogy 2 orat es par eurot raszant egy filmre, de persze utolag mar "igy jartal kishaver, jol bepaliztunk, ez van" kategoriaba esek, a szám nem jarhat. Igy ha mas mod nincs, megvedem az erdekeimet ugy, ahogy lehet. Hivatalosan/legalisan nem lehet, akkor marad az illegalitas.

Es megegyszer szeretnem kihangsulyozni, hogy nem az anyagiakrol van szo, hiszen a polcomon ott all a sok eredeti DVD es jatek, csak egyszeruen _nagyon_ oda kell figyelni hogy ne verjék át az embert. En is ugy vagyok mint sok amerikai, akik azt mondjak hogy "vote with your dollar", merugye a kapitalizmus igy szep es jo, nade semmi se biztositja azt hogy ez meg is valosulhasson.