• Morden23
    Na, így már teljesen egyetértek:)

Nem azt mondtam, hogy minden szemetet vegyünk meg, és minden senkiházit tartsunk el. Megjegyzem, a warez-korszak előtt sem úgy volt, hogy "zsákbamacska". Tájékozódni mindig lehet, és kell is.

Én is ugyanígy vagyok vele, ahogy mondod: ha valamit szeretek, ha valami tetszik, akkor megveszem.

"tehetsége ($) sincs rá"

Ez egy bosszantó dolog lehet (nekem sincsen pénzem mindenre, ahogyan szerintem az itt fórumozók egyike sem mondhatja el magáról, hogy Rotschild), de ilyen a világ. Már elnézést, de az nem indok, hogy "nekem nincsen rá pénzem, de ugyanúgy JÁR nekem, mint akinek van rá pénze". Más kérdés, hogy ezt hajtogatni azért normális országokban nem olyan óriási divat - itthon már mindenki megszokhatta, hogy a Ladás szerint az Opel Kadett-os újgazdag, a Kadett-os szerint a Fiat-os, és így tovább.

"Amúgy nem emlékszem, mi volt a DR-es balhé?"

Amikor kiadták az IG első részét, szinte egyből kikerült a "kalózpiacra" (akkor ez nem a szélessávú netwarez-t jelentette természetesen, és a kiadás utáni első pár hétben óriási hype-ja lett a játéknak, viszont nem fogyott túl jól. Egy pár DR-es nyilatkozat után érdekes módon az emberekből kijött annyi riszpekt, hogy a játék jól fogyott, és jó pénzt hozott a cégnek. Azért érdekes a szitu, mert a játék 1. jó is volt 2. magyar is volt. Kíváncsi vagyok, hogy ma lenne-e ennyi az emberekben (igencsak kétlem).

"Ha így nézzük a jogtulajdonost nem éri "veszteség", mert nem úgysem kapna egy fillért sem a kalózkodóktól."

Ebben igazad van, és ameddig vannak emberek, akik megveszik normálisan a dolgokat, addig nincs is para. Viszont a legtöbben nem szeretnek fizetni, akár tele vannak lóvéval, akár nem, akár tetszik nekik a produktum, akár nem. Ennyi a gáz.